Tobias Hysen Foto: Bildbyrån

Tobias Hyséns tillvaro i Shangahi är inte perfekt. I omgångar under hans år i Kina så har hopp om en Blåvittcomeback tänts. Nu blossar det starkt upp igen – den här gången genom pappa Glenn.
– Han känns jävligt sugen. Det är definitivt realistiskt med Tobias i IFK Göteborg igen under 2016, säger Glenn Hysén i dag till FotbollDirekt.se.

IFK Göteborg har gått igenom en månad som är den svåraste på länge. Stora ekonomiska problem har fått svåra konsekvenser.
Så sent som i förra veckan så stod det klart att Gustav Svensson sannolikt säljs till Kina för 5 000 000. Sedan tidigare står det klart att Kamratgården ska säljas för 10 000 000. Ja, det är ett Blåvitt under press.

Men den plågsamma bilden av IFK Göteborg verkar inte skrämma Tobias Hysén från att titta hemåt igen.
Nu är det välkänt sedan tidigare att den förre Blåvittstjärnan är öppen för en allsvensk comeback, något som i dag på nytt förstärks – och denna gång på ett speciellt vis genom hans pappa, legendariske Glenn Hysén.

– Det känns som att han är jävligt sugen. Vi får se vad som händer och vad Shanghai vill men det är klart att det är realistiskt att han kan återvända redan i år, anser Glenn för FD.

– Nu har han ju spelat vänstermittfältare efter skadan och varit petad också. Vänstermitt kan jag ju säga, det är ingenting han är lycklig över. Det är ingenting han i längden vill. Garanterat inte.
– Men samtidigt har han ett år kvar på kontraktet och är just nu på ett träningsläger.

Frågan är bara hur lätt eller svårt det är att avstå från ett sista kontraktsår med tanke på att hans lön är mellan 13-15 miljoner kronor netto per säsong?
Glenn Hysén blir tudelad inför vad sonen möjligen låter rinna mellan fingrarna om han i förtid väljer att hoppa av Kina för IFK Göteborg.

– Det är ju fan helt fantastiskt vilka pengar han tjänar. Otroligt, utbrister Glenn när lönefrågan kommer upp.

Glenn Fortsätter:
– Samtidigt som jag vill ha hem honom till Blåvitt och så fantastiskt det hade varit så kan jag fan känna att, ”Stanna i 1-2 år till. En sådan här chans får han inte igen. Bara tjäna så mycket pengar du kan, så länge du kan”, säger Glenn och skrattar.

Situationen nu ser ut att handla om hur Shanghai väljer att agera och om man väljer att förstärka på forwardssidan.

– Det är det som kommer att avgöra. en forward till, eller inte. Ja, så uppfattar vi det.

Hur bra klass håller han egentligen nu för tiden? Du har ju sett honom där nere…

– Ja, det har jag. Då i och för sig bara på träning. Men jag såg honom ju här i jul också när han var hemma när han tränade med Blåvitt. Pigg som fan. Han smällde in mål hela tiden. Nej, han håller fortfarande hög klass och skulle vara jäkla bra för IFK.
– Och så tror jag själv att han skulle få en ny boost av att komma tillbaka igen, även om han kommer att ha tunga krav på sig, så stora förväntningar alla har på honom.

– Vad jag tror? Ja, jag tror som sagt att det är klart realistiskt med honom i IFK Göteborg igen 2016. Det är vad jag tror och hur jag vet att Tobias känner. Men vi får se.

MISSA INTE!
Allt om IFK Göteborg – Gå till FotbollDirekts Blåvitt-sida
– Blåvitt hoppas på cupspel inomhus
– Blåvitts jätteaffär med Stoke närmar sig: ”Inget snack om det”

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *