• Publicerat 10 januari, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Linus Wahlqvist IFK Norrköping Foto: Bildbyrån

IFK Norrköpings U21-landslagsman Linus Wahlqvist har varit ett hett byte för Malmö FF, men nu väljer 19-åringen att ge klart besked.
– Det vore dumt att gå till en annan svensk klubb. Det är utomlands som gäller för mig i så fall, säger IFK Norrköpings Linus Wahlqvist till Sportbladet

Precis som fyra andra Norrköpingsspelare (Alexander Fransson inräknad) befinner sig Linus Wahlqvist i Abu Dhabi för A-landslagets årliga vinterturné. Efter att mer eller mindre ha varit bofast i Janne Anderssons startelva de två senaste säsongerna är den svenska U21-landslagsmannen eftertraktad på marknaden. Både Malmö FF och FC Köpenhamn har visat intresse för försvararen, men han själv är inte sugen på en flytt inom Sveriges gränser.

– Det skulle kännas konstigt att gå till en annan svensk klubb. Nu är det utomlands som gäller för mig i så fall. Det känns dumt att gå till ett annat allsvenskt lag när man redan spelar i ett som är väldigt bra, säger Wahlqvist till Sportbladet.

Högerbacken, som egentligen är mittback i grunden, har varit i IFK Norrköpings organisation sedan 12-13 års ålder och numera verkar han snarare se sig som högerback – även fast han under januariturnén är uppsatt som mittback på grund av den hårda konkurrensen från Anton Tinnerholm och Emil Salomonsson.

– Jag tänker inte så mycket på mittbackspositionen längre. Det har ju varit två hela säsonger som högerback nu, konstaterar Wahlqvist.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *