Foto: Bildbyrån

André Calisir har sju allsvenska matcher bakom sig i Djurgården och efter avancemanget med Jönköping Södra kommer han återigen att få spela i Sveriges bästa fotbollsliga.
– Jag tror inte att skillnaden mellan allsvenskan och superettan är så stor som folk säger, konstaterar den 25-åriga försvararen för FotbollDirekt.se.

Redan som 17-åring flyttades André Calisir upp i Djurgårdens A-lag och säsongen 2010 gjorde han sex matcher för moderklubben, varav fyra från start. Vårsäsongen därpå blev desto mindre lyckad och han bestämde därefter för att gå vidare i karriären.

– Jag hade bara ett seniorår bakom mig, då jag var utlånad till Skellefteå. Jag var ung och matchen mot Trelleborg, som var min enda under våren 2011, var oturlig för min del och efter den matchen kände jag att jag behövde något nytt. Jönköping visade intresse och jag har lärt mig otroligt mycket där, säger Calisir till FotbollDirekt.se.

I Jönköping Södra har försvararen varit ordinarie sedan han anlände till superettan-klubben sommaren 2011 och i år spelade han samtliga 30 matcher från start. Trots att försvararen tidigare lirat i allsvenskan erkänner han att det var stort att få avancera från superettan.

– Det var jätteroligt att gå upp. Det är första gången som jag varit med om detta och det har verkligen varit en häftig resa, säger Calisir som dock menar att omställningen till allsvenskan inte kommer att vara överdrivet stor.

– Visst är det en liten skillnad, absolut, men jag tror inte att skillnaden mellan allsvenskan och superettan är så stor som folk säger.

Du har varit en tongivande spelare i Jönköping Södra under flera år. Har du haft anbud från allsvenskan?

– Grejen är att jag alltid haft kontrakt med J-Södra. Jag har hört att det funnits intresse för mig från andra klubbar, men det har inte gått så långt att J-Södra velat släppa mig eller att en annan klubb varit villiga att köpa ut mig från mitt kontrakt. Men jag är jätteglad över att det funnits intresse.

Förutom att Jönköping Södra står för en tuff säsong där de måste kriga för att hålla sig kvar i allsvenskan fick de även en tuff grupp i Svenska cupen med Norrköping, Östersund och Athletic. Calisir siktar ändå på gruppsegern.

– Det är verkligen en svår grupp med svenska mästarna, ytterligare en allsvensk nykomling och ett superettanlag. Men det kommer att bli väldigt roliga matcher att spela och vi siktar givetvis på att gå vidare från gruppen.

Casper Nordqvist

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll