Foto: Bildbyrån

Linus Hallenius har en tuff säsong bakom sig i Hammarby, där han inledde som ordinarie men förpassades till bänken. Nu är han på väg att lämna Bajen. Enligt uppgifter till FD så är Hallenius nära en övergång till Helsingborg.
– Jamen jag kommenterar ju aldrig spelarrykten. Inte nu heller, säger HIF:s manager Henrik Larsson till FotbollDirekt.se.

Hammarby värvade sommaren 2014 tillbaka Linus Hallenius. Succéanfallaren från 2010 återvände efter fyra år utomlands i Serie A-klubben Genoa (med utlåningsperioder i Padova, samt schweiziska klubbarna Lugano och FC Aarau).

Men succén har uteblivit. Höstsäsongen 2014 sågs som en uppbyggnadsperiod efter en skadefylld tid utomlands. Fjolåret i allsvenskan var tänkt som det egentliga comebackåret, och Hallenius inledde som ordinarie men förpassades efterhand till bänken.

Under vintern har 26-åringen varit på väg bort från Hammarby. Flera offensiva namn har kommit in till Bajen, både i somras och nu i vinter. Först Imad Khalili och mer nyligen Árnor Smárason. FD har tidigare avslöjat att Hallenius tidigare klubb Gif Sundsvall försökt värva honom, men klubbarna har inte kunnat komma överens.

Nu är det istället nära med Helsingborgs IF, en klubb som såväl Smárason som Khalili har en bakgrund hos. Enligt uppgifter till FotbollDirekt så Hallenius personligen överens med Helsingborg, och det handlar för klubbarna att komma överens. Enligt vad FD erfar så är Bajen berett släppa Hallenius till ekonomiskt pressade Helsingborg för en mindre övergångssumma.

HIF har tappat Robin Simovic på anfallssidan och även Rade Prica ryktas vara på väg bort. Nu är alltså ett anfallsförvärv nära i Hallenius.

HIF:s manager Henrik Larsson om uppgifterna:

– Jamen jag kommenterar ju aldrig spelarrykten. Inte nu heller. Så det här kan jag inte kommentera. När vi har någonting att berätta så kommer vi att berätta det,, säger Larsson till FotbollDirekt.se.

Kan du säga någonting om honom som spelartyp, något som skulle passa HIF?

– Nej, det finns ingen anledning att kommentera en spelare som inte spelar hos oss.

Hur ser ni generellt på situationen offensivt, Robin Simovic och Arnor Smárason borta och det ryktas om en flytt till Israel för Rade Prica?

– När det gäller Prica så är han här hos oss, mer har jag inte att säga om det. Vi har haft mer akuta saker än att ersätta Simovic kan jag tycka. Vi visste till exempel att Jere (Uronen) skulle lämna. Och sen blev det Smárason. Men det är klart att vi ska ha in en anfallare. Det ska vi. Men när det blir, det kan jag inte exakt säga.

Henrik Larssons kollega i Hammarby, Mats Jingblad:

– Jag har inga kommentarer kring det. Jag kommenterar inte spelarrykten och så inte den här gången heller, säger Jingblad till FotbollDirekt.se.

Linus Hallenius har tidigare varit aktuell för Helsingborgs IF. Både 2011 och 2013 så har HIF pekats ut som tänkbar destination för anfallaren som då var i Genoa. (mer om det HÄR och HÄR).

 

Anton Zetterman – Ola Gustavsson

MISSA INTE!

Allt om Hammarby – Gå till FotbollDirekts Hammarby-sida
Allt om Helsingborg – Gå till FotbollDirekts Helsingborg-sida 
 Så byggde Hammarby om: ”Liknande aldrig skett”
Prica på väg bort från HIF? Uppges lämna för Israel-klubb 

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll