• Publicerat 6 januari, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Malmö FF letar fortfarande efter en ny tränare och spanjoren Josep ”Pep” Clotet Ruiz, som agerade assisterande tränare till Roland Nilsson 2010, vill gärna ta över som huvudtränare.
– Om Malmö erbjöd mig att komma tillbaka som deras huvudtränare skulle det vara världens svåraste jobb att säga nej till, säger han till Kvällsposten

Strax efter att Sverige slagit ut Danmark i playoffen till sommarens EM-slutspel stod det klart att Åge Hareide skulle bli ny dansk förbundskapten och norrmannen lämnade därför sitt Malmö FF efter 0-8-förlusten mot Real Madrid. Vem som ska efterträda succétränaren är fortfarande inte klart och det har spekulerats i ett flertal potentiella ersättare.

En tränare som mer än gärna skulle vilja coacha MFF den här säsongen är Josep ”Pep” Clotet Ruiz. Spanjoren var assisterande tränare åt Roland Nilsson när MFF år 2010 vann sitt första SM-guld sedan 2004. Som huvudtränare i Halmstad misslyckades han dock fatalt som och sedan dess har det varit tyst kring spanjoren i Sverige. Men nu flirtar han alltså vilt med sin förre detta klubb.

– Det handlar inte bara om laget i sig. Det är det emotionella som håller mig knuten till MFF. Jag älskar klubben, staden och fansen. Fansen är de mest högljudda jag någonsin sett och jag får fortfarande meddelande från folk i klubben och supportrar som ber mig komma tillbaka. Det är något jag verkligen uppskattar, säger ”Pep” till Kvällsposten.

Den spanska tränaren, som förespråkade en slags ”tiki-taka” i Halmstad, har sedan den mindre lyckade sejouren på Örjans Vall varit huvudtränare i norska Viking och assisterande tränare till Michael Laudrup i Swansea. Han anser själv att han är redo för att ta över MFF.

– Jag känner mig mer än redo. Jag har haft tre erbjudande från stora klubbar de sex senaste månaderna, men jag ville stanna i Swansea. Efter min tid i Skandinavien, Spanien och England känner jag att jag har erfarenhet nog att träna vilket lag som helst på högsta nivå. Jag är ung, men jag har också jobbat med detta länge.

Casper Nordqvist 

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll