Foto: Bildbyrån

Gustav Engvalls resa till England och Stoke City blåstes hastigt av innan jul. Men Premier League-klubbens intresse kvarstår och ett nytt möte är på gång för IFK Göteborgs anfallstalang. Det kan FD i dag avslöja.
– Stoke är angelägna om en affär med Gustav Engvall, inget snack om det, säger Engvalls agent Per Jonsson till FotbollDirekt.se.

Gustav Engvall befinner sig med landslaget i Abu Dhabi, och i eftermiddag väntar landskamp mot Estland. Samtidigt så kvarstår intresset från Stoke City. Engvall skulle åka över till England och besöka klubben nyligen, men mötet blev inställt efter att Stoke slog Manchester City och hela truppen samt ledare fick ledigt i några dagar.

Men Premier League-klubbens intresse kvarstår, och det är konkret – när Engvall kommer tillbaka från landslagsturnén så ska datum bestämmas för ett nytt besök.

– Stoke är angelägna om en affär med Gustav Engvall, inget snack om det. Stokes intresse är lika starkt som tidigare. När Gustav är hemma från landslagsturnén, då ska vi sätta oss ned med Mats Gren och hitta ett datum som passar alla inblandade, säger Engvalls agent Per Jonsson till FotbollDirekt.se.

Finns det fler intresserade klubbar än bara Stoke?

– ja jag kan säga att intresset är ännu större, det finns flera intresserade klubbar än bara Stoke.

Enligt vad FD erfar så handlar resan för Engvall inte bara om att bekanta sig med klubben, utan den skulle också innefatta ett personligt möte med Stokes manager Mark Hughes. Stoke är beredda att betala i storleksordningen 20-25 miljoner kronor till Blåvitt, och känns det rätt med Stoke så kommer det högst troligen bli affär.

FD har försökt nå IFK Göteborgs sportchef Mats Gren för en kommentar.

MISSA INTE!

Allt om IFK Göteborg – Gå till FotbollDirekts IFK Göteborg-sida

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll