ranegie Foto: Bildbyrån

Mathias Ranégie är tillbaka i Watford efter ett år i kinesiska Dalian Aerbin. Men han lär inte bli kvar i England. Nu bekräftar Ranégies agent Patrick Mörk att man tittar på en lösning för anfallaren.
– Hans chanser att spela i Watford, de är nog väldigt väldigt små. Så det är aktuellt att hitta en lösning, säger Mörk till FotbollDirekt.se.

Mathias Ranégie lånades i januari förra året ut från Watford till kinesiska Dalian Aerbin. Det blev nio mål för Ranégie under den gångna säsongen, men klubben missade att gå upp i kinesiska förstadivisionen, och nu är han tillbaka i Watford.

Och till en helt ny situation. Watford har gått upp i Premier League, där man gör det riktigt bra och är nia i tabellen. Inte minst tack vare anfallsduon Odion Ighalo och Troy Deeney, som tillsammans gjort 20 mål. Ranégie är långt bak i kön av anfallare, och målet är att hitta en ny klubb i januarifönstret, säger hans agent ´.

– När han lämnade Watford så var de i Championship. Och han gick till kinesiska andraligan. Så det är klart att hoppet från Kinas b-division till Premier League, det är ju stort. Och de har ju ett antal forwards som har klivit fram nu, som Ighalo, som är väldigt bra. Så det känns som att hans chanser att spela i Watford, de är nog väldigt väldigt små. Så det är aktuellt att hitta en lösning, säger Mörk till FotbollDirekt.se.

– Vi får väl se vad det blir för lösning. Han gjorde bra i från sig där borta, fast de inte gick upp. Asien är väl ingen omöjlighet, sedan kan det finnas många alternativ.

Allsvenskan är inte aktuellt?

– Det får vi se. Den stora och givna problematiken är att det finns ingen allsvensk klubb som kan hantera hans lön. Då ska Watford gå med på att ta en del av lönen. Eller att Ragge ska gå ner i lön, väldigt mycket. Så båda de faktorerna är inte helt enkla.

Anton Zetterman – Björn Johnsson

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *