DABB150825DS064-1

Malmö FF har ännu inte lyckats ersätta Åge Hareide. Ännu gapar kuskbocken tom i MFF men sportchefen Daniel Andersson uppträder med stort lugn:
– Alltså det är klart att vi hade velat ha det klart nu men samtidigt är det ett så stort beslut som vi ska ta så då får de hellre ta en eller två veckor längre tid, säger han till FotbollDirekt.se.

Malmös ledning går just nu igenom långa arbetsveckor. 60, 70, 80 timmar? Det är lätt att undra.
Men att arbetsbelastningen just nu är maximal för alla inblandade går knappast att ta miste på. MFF:s sportchef Daniel Andersson beskriver i dag en mycket intensiv situation. Om hur han ser på det tränarlösa när toppkonkurrenter som Norrköping, AIK och IFK Göteborg har startat sina försäsonger – och där Elfsborg är på gång.

– Det är många arbetstimmar just nu, helt klart. Det är mycket tid det handlar om. Det går inte att stänga av någon gång just nu. Jobbet är ständigt med, man jobbar hela tiden och gör man det inte så jobbar det i ens huvud ändå. Men jag klagar inte. I bland är det mer och i bland är det mindre – och just nu är det väldigt mycket, konstaterar Daniel Andersson mellan möten för FotbollDirekt.se.

Malmös start är satt till först den 18 januari men är inte en effekt av tränarjakten:
– Då vill vi ju ha den nya tränaren klar. Det är klart att vi vill. Men samtidigt ska man komma i håg att när vi anställde Åge Hareide så tog det faktiskt en vecka till och hur jag själv då tog hand om första veckan, fortsätter Andersson.
– Det här är en så stor process. Jag förstår ju att många vill ha svar och se en lösning. Men det vill ju vi också. Men det viktigaste nu för oss det är att inte stressa och istället låta det ta den tid det tar.

Hur ser du på stressen och arbetsbelastningen? Ni jobbar mot två stora fronter samtidigt när ni saknar både tränare och nya spelare…

– Det är mycket, speciellt när vi ska ha både en ny tränare och nya spelare. Men det finns ju bara en väg och det är framåt. Stress? Det tänker jag inte på. Vi vet ju vad vi vill och jobbar så hårt vi bara kan men vi tänker inte göra någonting förhastat.

Exakta bilden av var skåningarna står, hur nära man är det nya namnet efter Åge Hareide? – det vill han inte gå in på.
Men nog ser det ut som om det finns fler än en kandidat. Något givet förstanamn har inte funnits sedan Kasper Hjulmand föll bort.
– Nej, det går jag inte in på. Hur nära vi är säger jag inte, säger Daniel Andersson och skrattar men betonar samtidigt:
– Vi vet vad vi vill ha men samtidigt dyker det upp nya namn som vi har bedömt att vi vill följa upp. Ja, det har varit så under den här processen.

Har säsongsstarten som är satt sent till den 18 januari någonting att göra med tränarsituationen?

– Det spelar inte så stor roll. Man ska som sagt komma i håg att när Åge Hareide kom till oss så kom han senare än så här och det gick ju bra. Jag fick själv gå in och leda den första tiden då den gången och det gick ju bra.

MISSA INTE – MER OM MFF

– Är det här den mest udda MFF-flytten någonsin?
– Kan bli rena drömmen för Adu

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *