Foto: Bildbyrån

Jakob Orlovs låneavtal med Hammarby har löpt ut, och klubben har diskuterat med Brann om att köpa loss anfallaren. Men parterna är allt för långt i från varandra och nu är diskussionerna avslutade. Enligt uppgifter till FD har Hammarby först velat få i väg en anfallare för att kunna gå in i affär med Brann.

Jakob Orlov återvänder till Brann efter lånesejouren i Hammarby. Diskussionerna om ett Bajen-köp av anfallaren är avslutade.

Branns sportchef Rune Soltvedt berättade om diskussionerna med Hammarby i en intervju med FD den 15 december. Då förklarade han att han helst såg ett avslut innan jul.

– Ska det hända något så ska det nog hända den här veckan. Sedan är det julledighet och kort efter nyår så drar ju båda klubbar i gång uppladdningen inför nästa säsong. Det känns som att vi måste komma till avslut snart om det ska bli någonting, sade den norska klubbens sportchef då.

När FD når honom igen bekräftar han att man inte kommit någon vart i förhandlingarna.

– Det har inte hänt något sedan sist. Vi ser det som naturligt att Jakob kommer tillbaka till oss nu. Om inte Hammarby kommer på banan igen då, säger Soltvedt till FotbollDirekt.se.

Brann köpte Orlov från Gefle för dryga 5 miljoner kronor inför säsongen 2014. Pengar som man inte skulle få tillbaka i en försäljning, utan det har handlat om en summa runt hälften.

Enligt uppgifter till FD har Hammarby inte velat gå in i en affär med Brann innan man först släppt en anfallare. Något man ännu inte lyckats med.

FD har sökt Hammarbys sportchef Mats Jingblad för en kommentar.

MISSA INTE!

– Allt om Hammarby – Gå till FotbollDirekts Bajen-sida
 Nanne: ”Hammarby kan komma att bli vägledande i svensk fotboll”
– Här betygsätts Bajens dubbelvärvning: ”Han var jävligt bra”

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll