hrgota Foto: Bildbyrån

Det har bara blivit fyra korta inhopp i Bundesliga för Branimir Hrgota den här säsongen. Men Borussia Mönchengladbach håller hårt i sin svenske anfallare. Det ser inte ut att bli någon flytt i januari. Till sommaren är det vidöppet – flera svenska klubbar har hört av sig, berättar hans agent Drazan Gilja.
– Det finns intresse från klubbar i Tyskland, England, Holland och Schweiz. Men även svenska klubbar har hört sig för, säger Gilja till FotbollDirekt.se. 

Branimir Hrgota är inne på sitt sista kontraktsår med Borussia Mönchengladbach. Han köptes sommaren 2012 direkt från superettan av Bundesligaklubben, detta efter en och en halv säsongs jättesuccé i Jönköpings Södra.

Hrgota har sedan dess fått en hel del speltid i Bundesliga – oftast som inhoppare, men 64 Bundesligamatcher på tre säsonger får ändå ses som helt okej för en spelare som värvades som 19-åring och inledningsvis setts som en framtidsinvestering.

Men den här säsongen har det blivit glesare mellan framträdandena. Speltiden i Bundesliga i höst uppgår till fyra kortare inhopp och endast 30 minuter sammanlagt. Strax före jul fick han dock chansen i cupen och gjorde två mål på ett 30-minutersinhopp (i en 3-4-förlust mot Werder Bremen).

Kontraktet går ut i juni, och med tanke på den knappa speltiden så har en utlåning/försäljning i januarifönstret sett ut som ett alternativ.

Men strax innan jul gick Borussia Mönchengladbachs sportchef Max Eberl ut och slog fast att Hrgota inte lämnar i januarifönstret. Eberl vill behålla de spelare som sett ut att kunna lämna (Hrgota och Thorgan Hazard).

Branimir Hrgotas agent Drazan Gilja bekräftar bilden – i nuläget ser Hrgota ut att stanna kontraktstiden ut, därefter är det öppet.

– I nuläget så stannar han. Det är uppstart med Borussia 5 januari och han kommer vara med där, det är 100 procent säkert. De vill behålla honom och i nuläget är det det som gäller, säger Gilja till FotbollDirekt.se.

– Han fick spela i cupen mot Werder Bremen och gjorde två mål nyligen. Max Eberl har gått ut och tydligt markerat att de vill behålla honom. Det är vad vi har att förhålla oss till, men i fotboll kan allt hända.

Vad som händer när kontraktet går ut i sommar beror på hur allting utvecklas nu i vår, säger agenten. Hrgota har kopplats ihop med flera klubbar de senaste i åren, här på hemmaplan främst IFK Göteborg.

– Det kan hända att han får börja spela mer i vår och göra mål, vi får se. Som jag ser det finns det tre möjligheter: han stannar/förlänger, han förlänger och lånas ut, eller att han lämnar och går till en helt ny klubb. Det finns intresse från flera klubbar. Det handlar om Bundesligaklubbar i Tyskland, och klubbar i England, Holland och Schweiz. Men även svenska klubbar har hört sig för. I Tyskland så är anfallare en position som många klubbar söker spelare på, och han är även ett känt namn i England. Och självklart i Sverige också.

Oavsett om han stannar eller lämnar Borussia Mönchengladbach i sommar så är en sak överordnat allt annat: Speltid.

– Det är det allra viktigaste. Det är viktigare än pengar. Säsongen 2016/2017 måste han vara i en klubb där han får spela, 80 procent av matcherna i alla fall. Så det blir ett viktigt val. Det är viktigt inte minst för att han ska kunna konkurrera om en landslagsplats. Just på anfallsplatsen är det inte så stor konkurrens i svenska landslaget och får han bara spela i klubblaget så är möjligheterna stora.

 

MISSA INTE!

Allt om Allsvenskan – Gå till FotbollDirekts Allsvenskan-sida
Chockas över Mats Grens Hrgota-utspel – utesluter inte Blåvitt-affär
– Hrgota och norsk U21-landslagsman – huvudspår i Blåvitts anfallsjakt?

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *