• Publicerat 8 december, 2015
  • Skrivet av Max Richnau
  • 9 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Jakob Glasberg var under säsongen utlånad från Djurgården till IK Frej i superettan. Nu har Glasbergs kontrakt med Blåränderna gått ut, och 20–åringen flyttar permanent till Täbyklubben.

Under årets säsong gjorde ytterbacken Jakob Glasberg 18 starter som utlånad till IK Frej i superettan från Djurgården.

Nu har 20–åringens kontrakt med Djurgårdens gått ut, och FotbollDirekt.se kan nu avslöja att Glasberg har skrivit på för en flytt till Frej. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2016, med option på ytterligare ett år.

– Allt är påskrivet och klart, säger Glasberg till FD.

Glasberg, som är uppvuxen i Täby, är nöjd med att det nu blir en fortsättning i Frej.

– Det känns jättebra. Jag är jättenöjd med föreningen och tränarna, och det här året har varit jättebra. Det känns som ett bra karriärssteg.

Glasberg kombinerar nu fotbollsspelandet med studier på Handelshögskolan i Stockholm, vilket han ämnar göra även under nästa år i Frej.

– Hade jag kännt att det kommit ett bra erbjudande från en allsvensk klubb och att jag fått chansen att spela hade jag kunnat ta ett studieuppehåll. Men som det kändes nu var det inte aktuellt att byta till en annan superettanklubb. Nu känns det som att superettan är den nivå jag ligger på för att öka mina möjligheter att ta nästa steg till allsvenskan, säger han.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson om att Glasberg nu lämnar permanent:

– Vi har haft en diskussion och kommit fram till att det här är den bästa lösningen. Han ska kombinera fotboll med studier, och Frej är en bra miljö, säger Andersson till FD.

– Vi har kunnat följa honom i Frej den här säsongen och kommer att fortsätta följa honom där framöver.

Max Richnau – Anton Zetterman

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll