Foto: Bildbyrån

BOSÖN. York Rafael är bara 16 år gammal och han har redan tränat med både Watfords och Lazios reservlag. Nu vill han flytta utomlands permanent.
– Det gick jättebra för mig i England, säger Sandvikens A-lagsspelare till FotbollDirekt.se.

Det svenska P16-landslaget slutförde tidigare i dag sitt sista pass på sitt träningsläger utanför Stockholm och en av de mest uppmärksammade spelarna i truppen är York Rafael, som vid 15 års ålder gjorde A-lagsdebut i Sandviken, hemmahörande i division 2. Under årets säsong har den 16-åriga supertalangen etablerat sig i A-laget och hans fina prestationer har gjort att han blivit ett intressant ämne för klubbar i de stora europeiska ligorna.

För sex veckor sedan var Rafael och tränade med Premier League-klubben Watfords U21-lag och för bara en vecka sedan kom han hem till Sverige efter ett provspel hos italienska Lazios primaveralag.

– Det gick jättebra för mig, speciellt i England. Jag var hos Watford i två veckor och de gillade vad de såg av mig. Men vi har inte kommit så långt med snacket, men lite dialog har vi, säger York Rafael och fortsätter.

– Jag vet dock inte hur det ser ut med Lazio för jag kom ju nyss därifrån, men det är inte omöjligt att jag går dit för de sa att de tyckte om mig men att de ville se lite mer av min aggressiva sida som jag inte fick fram.

Om du jämför dina utlandsäventyr i England och Italien med den svenska fotbollen – hur låter det då?

– Det är väldigt mycket mer fart där och jag tycker att det är bättre kvalité än i de flesta lagen i Sverige. Det går som sagt fort så det gäller att hänga med i både huvudet och fötterna.

Du spelade mycket på kanten under landslagslägret, men vilken position vill du helst spela på?

– Haha, det spelar faktiskt ingen roll. Jag har spelat både som anfallare, vänsterytter och vänsterback den här säsongen så jag kan spela på de flesta positionerna.

Din framfart i division 2 som 16-åring måste ha väckt mycket intresse. Har du fått många anbud?

– Det är många klubbar som visat intresse, så är det ju. Men min agent säger att vi ska ta de klubbar som känns bäst. Vi valde Watford för att deras ägare äger tre klubbar (Watford, Granada och Udinese).

– Anledningen till att jag tränade med Lazio var för att de har en jättebra ungdomsakademi, det är den bästa i Italien.

Vart vill du spela nästa säsong?

– Utomlands, kanske England. Men det kan lika gärna bli Sverige fast då hoppas jag på en startplats i en superettan-klubb. Men jag vill helst utomlands.

Casper Nordqvist 

 

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!

– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll