Foto: Bildbyrån

Jacob Rinne blev i går uttagen till landslagets januariturné och Örebromålvakten, som ryktas vara på väg till Djurgården, flirtar nu med Stockholmsklubben.
– Jag har följt dem sedan jag var liten, säger han till FotbollDirekt.se.

Han var bänkad hos tabelljumbon Örebro under våren och få anade då att Jacob Rinne halvåret senare skulle vara en av seriens mest belåtna spelare.

Trots att han fick nöja sig med rollen som andramålvakt i ett Örebro i fritt fall kom han med till U21-EM som backup till Patrik Carlgren. Väl i Tjeckien lyckades Sverige på ett mirakulöst sätt vinna hela turneringen och även om Rinne inte spelade en enda minut var det en stor triumf för den oerfarne 22-åringen.

Strax efter den allsvenska uppstarten fick Rinne förtroendet mellan stolparna och han gjorde så pass bra ifrån sig att han behöll startplatsen säsongen ut. I går blev han uttagen till landslagets januariturné och målvakten förnekar inte att han blev en aning överraskad.

– Jag har ärligt talat rätt dålig koll på vilka målvakter som är bra i Sverige och det har ju gått jättebra för mig i år så jag förstod att jag ändå var aktuell. Men att jag skulle vara en av de tre uttagna? Nej, det trodde jag inte, säger Rinne till FotbollDirekt.se.

I mitten av november började rykten spridas att Djurgården var intresserade av Jacob Rinne. Stockholmsklubbens förstamålvakt Kenneth Höie har bara ett år kvar på kontraktet och börjar samtidigt bli till åren. Andramålvakten Hampus Nilsson väntas lånas ut till en superettan-klubb under nästa säsong för att få speltid. Detta spädde på snacket om att ÖSK:s förstamålvakt skulle byta klubb.

– Jag vet att det funnits ett intresse från Djurgården, men det verkar fortfarande ligga på is för stunden, säger han.

När Örebro 13 september bortaslog Hammarby med 2-1 sprang Rinne efter matchen fram till den tillresta ÖSK-klacken och drog igång ”Den som inte hoppar är ett Bajensvin”, vilket är en Djurgårdsrelaterad ramsa. Målvakten fick mycket hyllningar från Djurgårdssupportrar på sociala medier, men han medger att alla inte var lika nöjda.

– Haha, jag kan väl säga att jag inte var lika poppis hos Hammarbyarna, säger Rinne och skrattar.

Det ryktas att du är Djurgårdare sedan barnsben. Stämmer det?

– Jag har följt laget sedan jag var liten och kollat många matcher, så ja, det stämmer väl.

Casper Nordqvist 

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll