AIK-stjärnans tuffa tid – bara 35 minuter sedan i september

PROFFSKOLLEN. Hur gick det för de svenska spelarna utomlands i helgen? Kolla in nedan.  Läs mer i veckans proffskoll.

Proffskollen – i samarbete med Elitefootball

DANMARK

Johan Elmander, Bröndby 14/5
Har ännu inte startat en match på dom 14 framträdanden han gjort hos Bröndby denna säsong. I helgen blev det ett inhopp i den 58:e minuten i matchen mot AGF Århus som slutade 1-1.

Johan Larsson, Bröndby 16/1
Spelade hela matchen mot AGF Århus som slutade 1-1.

Magnus Eriksson, Bröndby 13/1
Tillbaka i startelvan men höll sig återigen utanför målprotokollet när Bröndby spelade 1-1 mot Århus. Eriksson spelade hela matchen.

Michael Almebäck, Esbjerg 12/0 (Utlånad från Bröndby 0/0)
Esbjerg spelade 4-4 mot Hobro. Almebäck fanns med i startelvan och spelade hela matchen.

Robin Söder, Esbjerg 9/4
Fjärde målet för säsongen för Söder när han tog tillbaka Esbjerg in i matchen mot Hobro med en reducering till 1-3 i den 21:a minuten efter att Hobro fått en drömstart med tre mål på 19 minuter. Söder byttes ut under matchens sista 25 minuter i matchen som slutade 4-4.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn 8/0
Tillbaka i startelvan och spelade hela matchen när FCK spelade 0-0 i derbyt mot Bröndby.

Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn 16/1
0-0 för andra matchen i följd för FCK. Denna gång mot Viborg och Augustinsson spelade sin vana trogen hela matchen.

Per Nilsson, FC Köpenhamn 4/0
Tillbaka från den skada han haft och spelade från start mot Viborg. Byttes ut under matchens sista 25 minuter.

Johan Dahlin, Midtjylland 4/0, 3 hållna nollor
Blir borta en tid på grund av en knäskada.

Petter Andersson, Midtjylland 4/0
Opereras denna vecka för den knäskada som hållit honom borta från spel större delen av hösten. Återstår att se hur lång tid det tar innan han är redo för spel igen.

Kristoffer Olsson, Midtjylland 12/1
Spelade från start och hela matchen när Midtjylland grejade 1-1 borta mot Odense.

David Moberg Karlsson, Nordsjälland 8/0
Använde landslagsuppehållet till att jobba sig tillbaka från den skada som stoppat honom från spel den senaste månaden. Mot SönderjyskE blev det ett inhopp under matchens sista tio minuter.

Joel Allansson, Randers 3/0
Uppehållet gjorde att hans lårskada kunde läka fullt ut och det gjorde att Allansson var tillbaka i matchtruppen och spelade från start när Randers förlorade med 2-3 borta mot Ålborg. Byttes ut under matchens sista tio minuter.

Mikael Ishak, Randers 13/4
Spelade från start och hela matchen när laget förlorade med 2-3 mot Ålborg efter att skyttekungen Lukas Spalvis gjort segermålet på sju minuters stopptid (!). Ishak drog på sig ett gult kort på tre minuters stopptid.

Karl-Johan Johnsson, Randers 16/0, 4 hållna nollor
Släppte in tre mål när Randers förlorade med 2-3 mot Ålborg.

Viktor Lundberg, Randers 14/7
Skadeproblem stoppar Lundberg från spel för tillfället.

Andreas Blomqvist, Ålborg 0/0
Har svårt att ta en plats hos Ålborg för tillfället och var utanför matchtruppen mot Randers (seger 3-2).

Rasmus Jönsson, Ålborg 17/2
För tredje matchen i följd blev det bänken från start för Jönsson. Fick hoppa in under matchens sista tio minuter mot Randers (seger 3-2).

Mikael Rynell, Fredericia 1/0
Fredericia förlorade med 1-2 mot Köge förrförra helgen. Rynell utanför matchtruppen. Det var han också förra helgen mot Helsingör (oavgjort 2-2). Helgens match mot Roskilde blev uppskjuten.

Admir Catovic, Fredericia 9/1
Fredericia förlorade med 1-2 förrförra helgen mot Köge. Catovic satt hela matchen på avbytarbänken. Spelade från start mot Helsingör (oavgjort 2-2) förra helgen men byttes ut i halvtid. Helgens match mot Roskilde blev uppskjuten.

Viktor Noring, Lyngby 8/0, 2 hållna nollor
Lyngby förlorade med 1-2 mot Horsens förra måndagen. Noring vaktade Lyngbys mål och släppte således in två mål. I torsdags blev det seger med 1-0 mot Vejle, då var Noring tillbaka på avbytarbänken i rollen som reservmålvakt.

Niklas Uddenäs, Silkeborg 0/0, 0 hållna nollor
Silkeborg mötte Nästved förra söndagen och vann med 3-1. Uddenäs reservmålvakt på avbytarbänken. Silkeborg var spelledigt i helgen och spelar nästa match på lördag.

BELGIEN

Erik Johansson, Gent 8/0
Gent vann med 5-0 mot Westerlo i helgen. Johansson som gjorde så fint ifrån sig mot Danmark var helt utanför matchtruppen.

Erdin Demir, Waasland-Beweren 16/0
Waasland-Beweren vann med 2-1 mot Sint Truiden. Demir från start och spelade hela matchen.

HOLLAND

Mattias Johansson, AZ Alkmaar 10/0
AZ som haft en knackig säsongsinledning har skärpt till sig och vann med 3-1 mot Heerenveen. Johansson spelade sin vana trogen hela matchen.

Muamer Tankovic, AZ Alkmaar 9/1
Bänkad utan att få hoppa in mot Heerenveen (seger 3-1).

Valmir Berisha, Cambuur 4/0
Utanför matchtruppen mot Ajax (förlust 1-5).

Simon Gustafson, Feyenoord 7/3
Fick spela från start mot Twente och gjorde matchens två första mål (!) Spelade hela matchen som slutade med en 5-0-seger.

Dino Islamovic, Groningen 0/0
Utanför matchtruppen mot De Graafschap (seger 2-1).

Rasmus Lindgren, Groningen 4/0
Ankelskada fortsätter stoppa Lindgren från spel.

Simon Tibbling, Groningen 13/0
Spelade från start mot De Graafschap (seger 2-1) men blev utbytt under slutkvarten.

Simon Thern, Heerenveen 12/3
Återigen bänkad från start hos Heerenveen. Fick hoppa in under slutkvarten mot AZ (förlust 1-3).

Sam Larsson, Heerenveen 13/2
Spelade hela matchen mot AZ (förlust 1-3).

Sam Lundholm, NEC Nijmegen 5/0
Helt utanför matchtruppen mot Utrecht (seger 1-0).

Kristoffer Peterson, Utrecht 6/0
Bänkad från start mot NEC Nijmegen (förlust 0-1). Peterson på avbytarbänken från start och fick hoppa in i den 72:a minuten.

Marko Mitrovic, FC Eindhoven 0/0
Inte synlig i matchtruppen när Eindhoven förlorade med 0-1 mot VVV Venlo.

ENGLAND

Martin Olsson, Norwich 6/0
Norwich förlorade med 0-1 mot Chelsea. Olsson spelade från start och hela matchen och fick titta på domarens gula kort i den 69:e minuten.

Sebastian Larsson, Sunderland 10/0
Fick chansen från start i måndagskvällens 1-0-seger borta mot Crystal Palace. Byttes ut efter en timmes spel.

Ola Toivonen, Sunderland 7/0 (Utlånad från Rennes 1/0)
Satt hela matchen mot Crystal Palace (seger 1-0) på avbytarbänken.

Kristoffer Nordfeldt, Swansea 0/0, 0 hållna nollor
Petad från rollen som andrekeeper i Swansea och helt utanför matchtruppen när laget spelade 2-2 mot Bournemouth.

Jonas Olsson, West Bromwich 7/0
Efter fyra raka matcher på avbytarbänken utan att få hoppa in var Olsson tillbaka i startelvan när West Bromwich vann med 2-1 mot Arsenal.

Joel Ekstrand, Watford 0/0
En knäskada stoppar svensken från spel för tillfället.

Marcus Olsson, Blackburn 13/0
Blackburn vann med 2-1 borta mot Preston. Olsson spelade hela matchen.

Isak Ssewankambo, Derby 0/0
Får vänta ett tag till på debuten hos Derby.

Alexander Kacaniklic, Fulham 8/2
Utanför matchtruppen mot MK Dons (oavgjort 1-1).

SKOTTLAND

Mikael Lustig, Celtic 8/1
Celtic spelade 0-0 mot Kilmarnock. Lustig spelade från start och hjälpte således sitt lag att hålla nollan.

Osman Sow, Hearts 15/5
Sow spelade hela matchen mot Dundee FC (oavgjort 1-1) men höll sig utanför målprotokollet denna gång.

FRANKRIKE

Niklas Hult, Nice 3/0
Efter två tidigare inhopp fick Hult göra säsongsdebut från start när Nice i fredags vann med 3-0 mot Lyon. Byttes ut under matchens sista tio minuter.

Isaac Kiese Thelin, Bordeaux 5/0
Platsar inte hos Bordeaux för tillfället.

Zlatan Ibrahimovic, Paris SG 9/9
Efter den storstilade insatsen mot Danmark var han tillbaka i ”vardagen”. PSG besegrade Lorient med 2-1 och ”Ibra” spelade fram Matuidi till 2-0 efter en dryg halvtimmes spel. Ibrahimovic spelade hela matchen.

TYSKLAND

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach 13/1
Ny seger för Borussia Mönchengladbach, denna gång med 2-1 mot Hannover 96. Wendt spelade 90 minuter på nytt hos i backlinjen hos M’gladbach.

Branimir Hrgota, Borussia Mönchengladbach 3/0
Hrgota blev kvar på avbytarbänken under hela matchen mot Hannover 96 (seger 2-1)

Albin Ekdal, Hamburger SV 8/0
Skadad och väntas inte vara tillbaka förrän i februari 2016.

Jiloan Hamad, Hoffenheim 0/0
Saknas alltjämt hos Hoffenheim, då han jobbar sig tillbaka från en korsbandsskada.

Pierre Bengtsson, Mainz 11/0
Mainz spelade 0-0 borta mot Köln. Bengtsson spelade hela matchen.

Joseph Baffo, Eintracht Braunschweig 13/0
EB förlorade med 1-2 mot Nürnberg. Baffo från start och spelade hela matchen.

Emil Forsberg, RB Leipzig 13/5
Fick spela från start mot Arminia Bielefeld (seger 1-0). Utbytt under matchens sista 25 minuter.

Amin Affane, Arminia Bielefeld 8/0
Helt utanför matchtruppen mot RB Leipzig (förlust 0-1).

SPANIEN

John Guidetti, Celta Vigo 11/1
Celta förlorade med 0-2 mot Deportivo de la Coruna. Guidetti som vanligt utanför startelvan och fick nöja sig med ett inhopp på knappt 20 minuter.

PORTUGAL

Victor Nilsson-Lindelöf, Benfica 0/0, Benfica II 5/0
Benficas andralag spelade på tisdagskvällen mot Oriental Lissabon och vann med 2-1. I skrivande stund har vi ingen uppgift kring Nilsson-Lindelöfs medverkan i matchen. Vi hoppas kunna redovisa detta i nästa veckas proffskoll.

ITALIEN

Emil Krafth, Bologna 1/0
Skadeproblem stoppar Krafth från att vara med i Bolognas matchtrupp för tillfället.

Oscar Hiljemark, Palermo 12/3
Palermo spelade 1-1 mot Lazio. Hiljemark från start men utbytt under slutkvarten.

Robin Quaison, Palermo 10/0
Uppgavs i vissa medier att han skulle få spela från start mot Lazio men när matchen väl tog sin början var Quaison på avbytarbänken och blev kvar på densamma matchtiden ut.

Alexander Farnerud, Torino 0/0
På väg tillbaka från sin korsbandsskada.

Pontus Jansson, Torino 1/0
Satt hela matchen mot Atalanta (seger 1-0 på avbytarbänken).

Filip Helander, Verona 8/1
Bänkad från start i 0-2-förlusten mot Napoli men fick göra ett tidigt inhopp i den andra halvleken, då han hoppade in två minuter in på densamma.

SCHWEIZ

Behrang Safari, Basel 7/0
Basel förlorade med 1-2 mot St Gallen. Safari från start och spelade hela matchen.

Kim Källström, Grasshoppers 16/0
Ryggproblemen som fick honom att utgå mot Danmark stoppade honom från spel mot Vaduz (seger 2-0).

Alexander Gerndt, Young Boys 10/3
YB spelade 1-1 mot Sion. Gerndt som spelade hela matchen var den som gjorde YB:s mål i den 55:e minuten.

ÖSTERRIKE

Philip Hellquist, Wolfsberger 7/0
Tillbaka i matchtruppen men fick agera inhoppare under matchens sista sju minuter när Wolfsberger förlorade med 1-2 mot Rheindorf Altach.

MALTA

Billy Berntsson, Qormi 10/0
Qormi spelade 0-0 mot Pembroke. I skrivande stund har vi inte fått något matchfakta från matchen och hoppas kunna redovisa Berntssons eventuella speltid i nästa veckas proffskoll.

Alexander Nilsson, Qormi 10/4
Qormi spelade 0-0 mot Pembroke. I skrivande stund har vi inte fått något matchfakta från matchen och hoppas kunna redovisa Nilssons eventuella speltid i nästa veckas proffskoll.

GREKLAND

Jakob Johansson, AEK Aten 11/1
Första målet för Johansson i den grekiska högsta ligan gjorde han i den 18:e minuten borta mot Panthrakikos. Till slut blev det 2-1 och Johansson spelade hela matchen.

Robin Olsen, PAOK 7/0, 2 hållna nollor
Reserv för fjärde matchen i följd hos PAOK. Denna gång när laget spelade 0-0 mot Panaitolikos.

Jimmy Durmaz, Olympiakos 8/4
Matchen mot Panathinaikos blev uppskjuten på grund av att mindre bemedlade individer inte kunde sköta sig och slängde in bengaler och rökfacklor och bråkade med polisen före matchen.

Marcus Berg, Panathinaikos 10/3
Matchen mot Olympiakos blev uppskjuten på grund av att mindre bemedlade individer inte kunde sköta sig och slängde in bengaler och rökfacklor och bråkade med polisen före matchen.

CYPERN

Markus Holgersson, Anorthosis 10/2
Anorthosis vann med 2-0 borta mot APOEL. Holgersson spelade hela matchen.

Maic Sema, AEL 8/0
Tillbaka i matchtruppen – och i startelvan när AEL förlorade med 0-2 mot Nea Salamis.

TURKIET

Mervan Celik, Akhisar Belediyespor 3/0
Skadekänning stoppar Celik från spel för tillfället.

Alexander Milosevic, Besiktas 1/0
Besiktas vann med 2-0 mot Sivasspor. Milosevic utanför matchtruppen.

Ferhad Ayaz, Gaziantepspor 2/0
Tillbaka i matchtruppen men satt hela matchen mot Istanbul BB (förlust 0-1) på avbytarbänken.

Daniel Larsson, Gaziantepspor 10/2
Spelade från start men byttes ut under slutkvarten mot Istanbul BB (förlust 0-1).

Johannes Hopf, Genclerbirligi 9/0, 4 hållna nollor
Höll nollan i 90 minuter mot Trabzonspor. Ja i 91 också faktiskt. Men på två minuters tilläggstid gjorde Trabzonspor matchens enda mål.

Panajotis Dimitriadis, Genclerbirligi 8/1
Satt hela matchen mot Trabzonspor (förlust 0-1) på avbytarbänken

Andreas Isaksson, Kasimpasa 10/0, 4 hållna nollor
Hemma i den turkiska vardagen var han petad för andra matchen i följd och fick således ikläda sig rollen som reservmålvakt på avbytarbänken.

Samuel Holmén, Konyaspor 10/3
Fortsätter både få mycket speltid och leverera offensivt hos Konyaspor. Utjämnade till 2-2 i den 68:e minuten i matchen som Konyaspor till slut vann med 3-2.

Abdul Khalili, Mersin 9/0
Fanns med från start och spelade hela matchen när Mersin förlorade med 1-3 mot Fenerbahce.

Erkan Zengin, Trabzonspor 10/2
Bänkad från start men fick hoppa in sista halvtimmen mot Genclerbirligi (seger 1-0).

Nahir Besara, Göztepe 6/1
Fortsätter nöta bänk hos Göztepe. 90 minuter på bänken för tredje matchen i följd.

ISRAEL
Joakim Askling, Beitar Jerusalem 0/0
Satt hela matchen på avbytarbänken mot Hapoel Acre (seger 1-0).

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva 15/2
En lårskada stoppade honom från playoffmatcherna mot Danmark men var tillbaka och spelade från start när CSKA förlorade med 0-2 mot Kryla Sovetov.

Carlos Strandberg, Ural 2/0 (Utlånad från CSKA Moskva 1/0)
Fanns inte med i matchtruppen mot Zenit St Petersburg (förlust 0-3).

Andreas Granqvist, Krasnodar 16/1
Säsongens första mål av Granqvist när han i den 81:a minuten gjorde ett reduceringsmål till 2-3 mot Spartak Moskva. Det blev också matchens slutresultat.

AZERBAJDZJAN

Samuel Armenteros, Qarabaq 8/4
Fanns inte med i matchtruppen mot Kapaz (seger 3-0).

SAUDIARABIEN

Nabil Bahoui, Al-Ahli 5/0
Satt hela matchen på avbytarbänken när Al-Ahli vann med 3-0 mot Al Ittihad. Bahoui har spelat bara tre matcher från start och har sedan 18 september bara gjort två inhopp på totalt 35 minuter.

THAILAND

August Gustafsson Lohaprasert, Army United 0/0
Army United mötte Ostotspa förra helgen och förlorade med 0-2. Gustafsson Lohaprasert på avbytarbänken under hela matchen. Army United var spelledigt i helgen och spelar nästa match på onsdagskvällen.