• Publicerat 22 november, 2015
  • Skrivet av Redaktionen
  • 1 Kommentar
Foto: Bildbyrån

Han avgjorde derbyt mot AIK och knockades sedan medvetslös. Erik Israelssons säsong har innehållit det mesta, och nu är bäst i Hammarby enligt fansen. 

Under Bajengalan i fredags utsågs Erik Israelsson till årets spelare i Hammarby. Priset röstades fram av fansen och den mycket populära smålänningen fick 40 procent av de dryga 4 000 rösterna. Fjolårets nyförvärv från Kalmar gjorde sex mål på 22 matcher. Mittfältaren missade de sista matcherna efter den otäcka skada han drog på sig i samband med sitt sena mål mot AIK i slutet av september.

Just målet mot AIK blev också framröstat som årets mål på Bajengalan. Hälften av rösterna föll på målet mot ärkerivalen AIK och det var kanske mer ett viktigt än snyggt mål. Det sena segermålet innebar att Hammarby fick än mer andrum i botten medan antagonisten AIK tappade mark i guldstriden. Att sedan Erik Israelsson offrade det mesta för att komma först på bollen minskade nog inte antalet röster.

Det tredje och sista priset som delades ut gick till islänningen Birkir Már Sævarsson i kategorin ”Årets nykomling”. Försvararen har gjort en imponerande debutsäsong och även han vann sitt pris i överlägsen stil.

Casper Nordqvist 

 

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!

– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll