• Publicerat 10 november, 2015
  • Skrivet av Max Richnau
  • 8 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Linus Hallenius återvände till Hammarby i fjol efter en utlandssejour, men succén har uteblivit. Nu kan han vara på väg bort. FD kan idag avslöja att hans gamla klubb Gif Sundsvall vill värva honom.
– Jag har fullt fokus på att träna sista delen och sedan gå på semester, sedan får jag fundera på framtiden, säger Hallenius till FotbollDirekt.se.

Efter att ha lämnat Hammarby 2010 återvände Linus Hallenius till de grönvita i fjol efter spel i de italienska och schweiziska klubbarna Genoa, Padova, Lugano och Aarau. Hallenius skrev då på för tre säsonger i Bajen, vilket gör att han nu har ett år kvar på kontraktet.

Under säsongen har 26-åringen fått göra 16 starter och sju inhopp i allsvenskan för Hammarby, på vilka han lyckades göra tre mål. Den senaste fullträffen kom den 4 juli i somras borta mot Kalmar, och sedan Jakob Orlov plockades in i somras har Hallenius haft svårt att ta en startplats i anfallet.

Nu kan FotbollDirekt.se avslöja att Gif Sundsvall är intresserade av Hallenius, och kommer att undersöka möjligheterna att få hem en spelare som representerade klubbens A-lag mellan 2006 och 2009, innan sitt stora genombrott i Hammarby.

Enligt FD:s uppgifter har Sundsvalls ledning tagit beslut om att undersöka om det är möjligt att få loss Hallenius från Hammarby, trots att han just nu har ett år kvar på sitt kontrakt.

– Jag har inga kommentarer kring det. Vi kommenterar inga spelare vare sig positivt eller negativt, för det blir bara spekulationer, säger Gif Sundsvalls sportchef Urban Hagblom till FotbollDirekt.se.

Vad tycker du om Linus Hallenius som spelare?
– Linus har spännande kvalitéer och har utvecklats både som människa och spelare sedan han lämnade oss. Det är klart att vi känner till honom mycket väl och har bra koll på hans färdigheter. Det är en intressant allsvensk spelare för Hammarby, och säkert för många andra klubbar.

Hallenius själv är fåordig när han får höra om Sundsvalls intresse.

– Jag vill helst inte kommentera det. Jag har fullt fokus på att träna sista delen och sedan gå på semester, sedan får jag fundera på framtiden, helt enkelt, säger han till FD.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll