• Publicerat 8 november, 2015
  • Skrivet av Max Richnau
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Simon Gefvert har tidigare tränat med Hammarby och Djurgården. Nu ska IFK Haninges 18-årige anfallare upp på provspel i Gefle.

I somras var IFK Haninges Simon Gefvert på provspel hos både Djurgården och Hammarby, men spelade under hösten kvar i Haninge och division 3. Bajens intresse för anfallaren kvarstår, enligt Gefverts agent Tunahan Satilmis.

– Hammarby är väldigt intresserade av Simon. Han spelade andra halvlek i U21-matchen mot Malmö för bara några veckor sedan, där han gjorde det bra trots att han dit efter två veckors träningsuppehåll och halvt förkyld, säger Satilmis till FotbollDirekt.se.

Gefvert har dock lockat intresse från flera andra klubbar, och ska under veckan provträna med Gefle. 18-åringen själv är öppen för en flytt till Gavlevallen och allsvenskan.

– Det skulle vara ett steg i rätt riktining. Jämfört med Haninge är det ju väldigt stor skillnad, säger Gefvert till FD.

Gefvert har under säsongen varit ordinarie i det IFK Haninge som tog en andraplats i division 3 södra Svealand.

– Överlag har det varit en fantastisk säsong för min del. Särskilt om man ser till att jag tillhörde U17 året innan och året innan dess spelade i division 7. På så sätt var det otroligt. Jag startade alla matcher utom två, och det känns som att jag var bidragande till våra resultat, säger Gefvert.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll