• Publicerat 21 oktober, 2015
  • Skrivet av Redaktionen
  • 312 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Damlandslaget möter Danmark i EM-kvalet nästa vecka. Nu väljer Pia Sundhage att matcha sina spelare mot Gais P16-lag i en träningsmatch som genrep.
– Vi kommer försöka spela så likt Danmark som möjligt för att hjälpa landslaget i sin uppladdning, säger Gais tränare Henrik Korhonen till GP. 

Det svenska damlandslaget har öppnat EM-kvalet starkt med två raka segrar mot Moldavien och Polen, men nu ställs laget mot tuffare motstånd. Danmark väntar på Gamla Ullevi nästa vecka och som genrep väljer nu Pia Sundhage att på torsdag matcha sitt lag mot Gais P16-lag.

Assisterande förbundskaptenen Lilie Persson berättar varför:
– Skälet är att vi ville ha en match till innan Danmark. Och med all respekt till Moldavien och Polen, men Danmark är en annan sak. Därför ville vi ha ett tuffare motstånd nu, säger hon till GP och kommenterar det faktum att de möter relativt unga killar:
– Det är ju väldigt olika beroende på vilka grabbar det är, men det blir bra matcher. Det går lite snabbare och de är väldigt snabbt uppe i press. Våra spelare gillar att spela mot killar, just för att de ställs på prov lite mer.

Även det 16-åriga motståndet ser framemot matchen.
– Självklart blir det spännande att få möta Lotta Schelin och Kosovare Asllani. Det hoppas jag att killarna ser framemot och de pratar redan om matchen. Vi har andra matcher att spela innan den här men tankarna hos killarna är nog på matchen mot landslaget mer än vad jag skulle vilja att de var, säger lagets tränare Henrik Korhonen.

Damlandslaget har tidigare erfarenhet av att spela mot just P16-lag. Inför EM 2013 genrepade laget mot ett annat P16-lag, den gången räckte det till en bronsmedalj i mästerskapet.

Matchen spelas på Gamla Ullevi på torsdag klockan 16.00.

Casper Nordqvist 

 

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll