PROFFSKOLLEN: Bajenkeeperns underbara ögonblick – slog till mot landslagsstjärnan

PROFFSKOLLEN. Hur gick det för de svenska spelarna utomlands i helgen? Kolla in nedan.  Läs mer i veckans proffskoll.

Proffskollen – i samarbete med Elitefootball

NORGE

David Myrestam, Haugesund 17/0
Skadekänning fortsätter stoppa Myrestam från spel. Missade också helgens 3-1-seger borta mot Haugesund.

Johan Andersson, Lilleström 12/2
Skadeproblem stoppar Andersson från spel just nu.

Andreas Linde, Molde 2/0, 0 hållna nollor
Linde fick förtroendet mellan stolparna för andra gången denna säsong när Molde spelade 2-2 mot Lilleström.

Mattias Moström, Molde 11/1
Säsongens första mål för Moström när han i den 81:a minuten gjorde 2-1 för Molde mot Lilleström. Men något segermål blev det inte då Fred Friday utjämnade i den 86:e minuten.

Mikael Dorsin, Rosenborg 16/1
Helt utanför matchtruppen mot Tromsö (oavgjort 1-1).

William Kurtovic, Sandefjord 6/0
Har under hösten spelat till sig en ordinarie plats hos Sandefjord och även i helgen blev det 90 minuters spel när Sandefjord förlorade med 0-2 mot Viking.

Samuel Dirscher, Start 0/0
Är tredjemålvakt och målvaktstränare i klubbens reservlag.

Benny Lekström, Tromsö 6/0, 1 hållen nolla
Lekström får fortsätta finna sig i att vara målvaktsreserv hos Tromsö.

Marcus Hansson, Tromsö 21/1
1-1 blev det för Tromsö mot Rosenborg. Hansson från start men utbytt efter en dryg timmes spel.

Rasmus Lindkvist, Vålerengen 18/3
Spelade från start i 0-2-förlusten mot Ålesund. Utbytt i halvtid.

Robert Lundström, Vålerengen 3/0
Tillbaka i truppen och i startelvan efter avstängningen senast. Spelade hela matchen borta mot Ålesund (förlust 0-2).

Melker Hallberg, Vålerengen 4/0 (Utlånad från Udinese 0/0)
Spelade från start och hela matchen mot Ålesund.

Carl Björk, Ålesund 11/1
För andra matchen i följd blev det 90 minuter på avbytarbänken för Björk. Denna gång i 2-0-segern hemma mot Vålerengen.

Mikael Dyrestam, Ålesund 19/0
En som dock spelade hela matchen för Ålesund mot Vålerengen var Dyrestam som hjälpte sitt lag hålla nollan i 2-0-segern.

Mattias Pedersen, Bärum 15/1
2-2 blev det för Bärum borta mot Hönefoss. Pedersen bänkad från start och blev kvar på avbytarbänken under hela matchen.

Johan Hammar, Fredrikstad 19/1
Fortsatta skadeproblem stoppar Hammar från spel och fanns således inte med i 3-2-segern mot Sandnes Ulf.

Sulayman Jobarteh, Fredrikstad 5/0
Den tidigare AIK-talangen fick chansen från start mot Sandnes Ulf och spelade hela matchen.

Amin Nazari, Fredrikstad 18/3
Skadekänning stoppade Nazari från spel mot Sandnes Ulf.

Joakim Wrele, Hödd 19/1
Hödd vann för andra matchen i följd med 2-0. Denna gång hemma mot Bryne. Wrele från start och spelade hela matchen.

Liridon Kalludra, Kristiansund 3/0
På nytt från start hos Kristiansund. Utbytt med 25 minuter kvar i 2-1-segern mot Levanger.

Conny Månsson, Kristiansund 20/0, 6 hållna nollor
Släppte in ett mål i den tolfte minuten men det var också allt. Höll sedan nollan och kunde se på när laget vände till seger med 2-1.

Tobias Luvenberg, Levanger 6/0
Utanför matchtruppen mot Krisitansund (förlust 1-2).

Rikard Nilsson, Levanger 19/0
Levanger förlorade med 1-2 mot Kristiansund. Nilsson från start och spelade hela matchen.

Andreas Peterson, Levanger 12/0
Även Peterson var med i startelvan och spelade hela matchen när Kristiansund besegrades med 2-1.

Petrit Zhubi, Nest Stora 3/2
Nest-Sotra förlorade med 1-2 mot Ranheim. Zhubi bänkad från start men fick hoppa in i halvtid.

Andreas Lindberg, Ranheim 5/0, 2 hållna nollor
Målvaktsreserv när Ranheim vann med 2-1 mot Nest-Sotra.

Pontus Engblom, Sandnes Ulf 18/12
Tillbaka i matchtruppen men fick nöja sig med en plats på avbytarbänken när Sandnes Ulf förlorade med 2-3 borta mot Fredrikstad. Engblom fick dock göra ett tidigt inhopp i den andra halvleken, då han hoppade in tio minuter in på densamma men höll sig utanför målprotokollet.

ISLAND

Carl-Oskar Andersson, Fjardabyggd 4/0
Skrev på för den isländska klubben i början av augusti och har fått spela dom fyra inledande matcherna från start men i helgen var han bänkad från start och blev kvar på densamma när Fjardabyggd vann med 1-0 mot Throttur.

DANMARK

Johan Elmander, Bröndby 7/1
Fortsatt bänkad från start mot Bröndby. Fick hoppa in under matchens sista fem minuter mot Nordsjälland (seger 2-0).

Johan Larsson, Bröndby 7/1
Larsson spelade hela matchen och hjälpte sitt lag hålla nollan när Nordsjälland besegrades med 2-0.

Magnus Eriksson, Bröndby 7/0
Fortsätter få förtroendet från start hos Bröndby trots att han ännu inte gjort något mål för sin nya klubb på dom sju matcher han spelat.

Michael Almebäck, Esbjerg 6/0 (Utlånad från Bröndby 0/0)
Spelade från start mot Århus (oavgjort 0-0) men fick inte slutföra matchen, då han byttes ut i den 67:e minuten.

Robin Söder, Esbjerg 4/2
Målen på sistone har gett honom en plats i startelvan och han spelade hela matchen mot Århus (0-0).

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn 4/0
Tredje raka 90-minutersmatchen för Antonsson när FCK förlorade med 0-1 mot Odense.

Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn 6/1
Augustinsson spelade åter från start och hela matchen i 0-1-förlusten mot Odense.

Per Nilsson, FC Köpenhamn 3/0
Skadad och får vila från fotbollen till en bit in i september.

Johan Dahlin, Midtjylland 4/0, 3 hållna nollor
Helt utanför matchtruppen mot Hobro (seger 2-0).

Petter Andersson, Midtjylland 4/0
Tillbaka i startelvan när Midtjylland vann med 2-0 mot Hobro. Utbytt under slutkvarten.

Kristoffer Olsson, Midtjylland 5/0
Bänkad från start men fick hoppa in redan i den sjätte minuten när Rilwan Hassan var tvungen att utgå på grund av skada.

David Moberg Karlsson, Nordsjälland 7/0
Tillbaka i startelvan men utbytt under matchens fem sista minuter i 0-2-förlusten mot Bröndby.

Joel Allansson, Randers 2/0
Äntligen lite speltid igen för Allansson som fick spela matchens sista tio minuter mot Ålborg (seger 2-0).

Mikael Ishak, Randers 3/0
Skadekänning stoppade Ishak från spel mot Ålborg.

Karl-Johan Johnsson, Randers 6/0, 2 hållna nollor
Andra nollan för säsongen när Randers besegrade Ålborg på bortaplan med 2-0.

Viktor Lundberg, Randers 6/7
Måltorkan blev bara en match lång för Lundberg som på nytt skrev in i sig i målprotokollet med sitt mål fram till 1-0 i den fjärde minuten. Lundberg leder alltjämt skytteligan i Danmark.

Andreas Blomqvist, Ålborg 0/0
Ytterligare en match på avbytarbänken utan att få hoppa in för Blomqvist när Ålborg förlorade med 0-2 hemma mot Randers.

Rasmus Jönsson, Ålborg 7/1
90 nya minuter för Jönsson när Ålborg förlorade med 0-2 mot Randers.

Mikael Rynell, Fredericia 0/0
Fredericia vann med 3-1 mot Lyngby förra helgen. Rynell synlig i matchtruppen som avbytare men fick inte hoppa in. I helgen blev det 2-0 borta mot Nästved. Rynell utanför matchtruppen.

Admir Catovic, Fredericia 3/0
Helt utanför matchtruppen mot Lyngby (seger 3-1) förra helgen. Tillbaka i matchtruppen men bänkad från start när Fredericia i helgen vann med 2-0 mot Nästved. Catovic fick hoppa in under matchens sista 25 minuter.

Viktor Noring, Lyngby 4/0, 1 hållen nolla
Släppte in tre mål mot Fredericia förra helgen i en match som slutade med förlust, 1-3. I fredags släppte Noring in bara ett mål när Lyngby vann med 4-1 hemma mot Helsingör.

Ken Fagerberg, Vendsyssel 3/0
Förra helgen blev det en 0-2-förlust mot Köge. Fagerberg från start men utbytt under matchens sista 20 minuter. I helgen vann Vendsyssel med 4-2 mot Vestsjälland. Fagerberg bänkad från start och blev kvar på avbytarbänken matchtiden ut.

FINLAND

David Carlsson, FF Jaro 2/0
Skadeproblem har stoppat Carlsson från spel ända sedan slutet av april.

Alibek Aliev, FF Jaro 1/0 (CSKA Moskva 0/0)
Lånet från CSKA Moskva fick inleda på avbytarbänken men fick hoppa in under matchens sista halvtimme mot KTP.

Daniel Örlund, HJK 15/0, 7 hållna nollor
HJK förlorade med 0-1 mot Ilves. Skadeproblem stoppar Örlund från spel för tillfället.

Bobbie Friberg da Cruz, IFK Mariehamn 17/0
Även Friberg da Cruz har skadebekymmer för närvarande och är utanför Mariehamns matchtrupp.

Philip Sparrdal Mantilla, IFK Mariehamn 22/1
Fanns med från start men byttes ut i mitten av den andra halvleken i 0-4-förlusten borta mot SJK.

Josef Ibrahim, IFK Mariehamn 13/2
Utanför matchtruppen mot SJK (förlust 0-4).

Felix Gustavsson, PS Kemi 12/2
Utanför matchtruppen när Kemi Kings vann med 2-1 mot Haka.

ESTLAND

Ermal Hajdari, FC Infonet 20/6
Hajdari var tillbaka i matchtruppen och satt på avbytarbänken från start mot Sillamäe. Byttes in redan tio minuter in på den andra halvleken i matchen som slutade med förlust 0-1.

BELGIEN

Samuel Armenteros, Anderlecht 0/0
Ingen Armenteros i matchtruppen mot Westerlo (seger 3-0). Uppges vara på väg bort från klubben till Qarabag (Karabach) i Azerbajdzjan men det är inget som har bekräftats av någon av klubbarna.

Erik Johansson, Gent 5/0
2-2 blev det mot Mechelen för Gent i helgen. Johansson spelade från start och hela matchen. Drog på sig ett gult kort i den 84:e minuten.

Erdin Demir, Waasland-Beweren 6/0
Demir fortsätter få stort förtroende hos Waasland-Beweren. 90 nya minuter i helgen när laget vann med 2-1 borta mot Lokeren.

HOLLAND

Mattias Johansson, AZ Alkmaar 3/0
Alkmaar förlorade med 0-1 mot Roda. Johansson bänkad från start och blev kvar på bänken under hela matchen.

Muamer Tankovic, AZ Alkmaar 3/0
Bänkad från start mot Roda. Fick hoppa in sista halvtimmen.

Denni Avdic, AZ Alkmaar 0/0
Skadeproblem stoppar Avdic från spel.

Valmir Berisha, Cambuur 3/0
Får vänta på sin debut från start hos Cambuur. Fick hoppa in sista halvtimmen mot Vitesse (förlust 1-4).

Simon Gustafson, Feyenoord 0/0
Platsar för tillfället inte i Feyenoords matchtrupp.

Dino Islamovic, Groningen 0/0
Islamovic alltjämt på skadelistan hos Groningen.

Rasmus Lindgren, Groningen 1/0
En ljumskskada stoppar Lindgren från spel för tillfället.

Simon Tibbling, Groningen 4/0
Groningen förlorade med 0-2 borta mot Utrecht. Tibbling från start men utbytt i halvtid.

Simon Thern, Heerenveen 4/2
1-1 för andra helgen i följd för Heerenveen när laget noterade det resultatet mot Twente på hemmaplan. Thern spelade hela matchen.

Sam Larsson, Heerenveen 4/1
Första målet för säsongen för Larsson när han gjorde Heerenveens enda mål i 1-1-matchen mot Twente. Spelade från start och hela matchen.

Sam Lundholm, NEC Nijmegen 2/0
NEC vann med 1-0 borta mot Willem II. Lundholm satt hela matchen på avbytarbänken.

Kristoffer Peterson, Utrecht 0/0
Fyra raka matcher nu utan speltid för Peterson.

ENGLAND

Martin Olsson, Norwich 0/0
Axeloperationen som han genomgick i juni håller honom borta från spel i klubblaget. Han är dock uttagen i landslaget, vilken är en indikation på att han snart också är tillgänglig för spel i klubblaget.

Sebastian Larsson, Sunderland 4/0
Bänkad från start för andra matchen i följd hos Sunderland. Fick hoppa in under slutkvarten mot Aston Villa (oavgjort 2-2).

Ola Toivonen, Sunderland 1/0 (Utlånad från Rennes 1/0)
Blev i veckan klar för Sunderland och fick en plats på avbytarbänken mot Aston Villa. Fick dock hoppa in redan i halvtid och behövde bara sju minuter på sig innan han spelade fram Jermaine Lens till 2-2-målet.

Kristoffer Nordfeldt, Swansea 0/0, 0 hållna nollor
Från att ha varit etta och fått mycket speltid hos Heerenveen har det blivit noll sekunders speltid hos Swansea så här långt. Reservmålvakt på avbytarbänken också mot Manchester United (seger 2-1).

Jonas Olsson, West Bromwich 3/0
Olsson hjälpte sitt lag hålla nollan när West Bromwich vann med 2-0 borta mot Stoke.

Joel Ekstrand, Watford 0/0
En knäskada stoppar svensken från spel för tillfället.

Marcus Olsson, Blackburn 2/0
Blackburn spelade 0-0 mot Brighton i fredags. Olsson satt på avbytarbänken under hela matchen.

Isak Ssewankambo, Derby 0/0
Får vänta ett tag till på debuten hos Derby.

Alexander Kacaniklic, Fulham 4/0
Fulham vann borta mot Rotherham med 3-1. Kacaniklic bänkad från start och såg ut att bli kvar på densamma matchtiden ut men fick göra ett mycket sent inhopp, på sex minuters tilläggstid.

SKOTTLAND

Mikael Lustig, Celtic 2/1
Nya skadeproblem stoppar Lustig från spel just nu.

Osman Sow, Hearts 6/2
Spelade från start men byttes ut under dom sista tio minuterna i 2-3-förlusten mot Hamilton Academicals. Sow gjorde inget mål denna gång men spelade fram till lagets kvitteringsmål till 1-1 i den 53:e minuten.

FRANKRIKE

Niklas Hult, Nice 0/0
En lårskada stoppar Hult från spel för tillfället.

Isaac Kiese Thelin, Bordeaux 2/0
2-0 mot Nantes blev det för Bordeaux. Kiese Thelin bänkad från start men fick hoppa in med en knapp halvtimme kvar att spela.

Zlatan Ibrahimovic, Paris SG 1/0
Så pass återställd från knäproblemen att han kunde spela från start mot Monaco (seger 3-0). Spelade fram Cavani till dennes 2-0-mål. Byttes ut med kvarten kvar mot Lavezzi som var den som gjorde PSG:s 3-0-mål.

TYSKLAND

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach 3/0
Ny 1-2-förlust för Mönchengladbach, denna gång mot Werder Bremen. Wendt spelade hela matchen.

Branimir Hrgota, Borussia Mönchengladbach 1/0
Utanför matchtruppen mot Werder Bremen (förlust 1-2).

Albin Ekdal, Hamburger SV 3/0
Spelade också från start i Hamburgs tredje match för säsongen. Hamburg tog ledningen med 1-0 borta mot Köln men hemmalaget vände och vann med 2-1. Ekdal spelade hela matchen och fick titta på domarens gula kort i den 55:e minuten.

Jiloan Hamad, Hoffenheim 0/0
Alltjämt utanför Hoffenheims matchtrupp.

Pierre Bengtsson, Mainz 2/0
Tillbaka i startelvan och spelade hela matchen när Mainz vann med 3-0 mot Hannover.

Joseph Baffo, Eintracht Braunschweig 3/0
Baffo spelade på nytt 90 minuter när Eintracht Braunschweig vann med 6-0 mot Karlsruhe.

Emil Forsberg, RB Leipzig 5/2
Petad ur startelvan hos Leipzig när laget spelade 1-1 borta mot Union Berlin. Fick hoppa in i halvtid.

Amin Affane, Wolfsburg II 0/0
Får vänta ett tag till på säsongsdebuten för Wolfsburgs andralag.

SPANIEN

John Guidetti, Celta Vigo 2/0
Även i säsongens andra match för Celta var Guidetti bänkad från start. Fick hoppa in i den 78:e minuten.

PORTUGAL

Victor Nilsson-Lindelöf, Benfica 0/0
Har fått ett A-lagskontrakt med Benfica men fanns varken med i A-laget eller i B-laget i helgen.

ITALIEN

Emil Krafth, Bologna 0/0
Får vänta på sin debut för sin nya klubb.

Oscar Hiljemark, Palermo 2/0
En knapp kvarts inhopp blev det för Hiljemark också i hans andra match för klubben, denna gång mot Udinese (seger 1-0).

Robin Quaison, Palermo 2/0
Quaison fick starta också mot Udinese men precis som i premiären fick han inte slutföra matchen på planen, utan byttes ut i den 83:e minuten.

Alexander Farnerud, Torino 0/0
På väg tillbaka från sin korsbandsskada.

Pontus Jansson, Torino 0/0
Så pass återställd från sina knäproblem att han kunde sitta på avbytarbänken mot Fiorentina (seger 3-1).

Filip Helander, Verona 0/0
Också Helander störs av skadeproblem för tillfället och tvingas avstå spel.

SCHWEIZ

Behrang Safari, Basel 4/0
Tillbaka i matchtruppen när Basel vann med 3-1 mot jumbon Zürich. Utbytt efter en timmes spel.

Kim Källström, Grasshoppers 7/0
Grasshoppers vann med 3-2 hemma mot Young Boys efter att ha gått fram till 3-0 efter en timmes spel. Källström spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort i den 86:e minuten.

Alexander Gerndt, Young Boys 2/0
Skadeproblem stoppar Gerndt från spel för tillfället.

Andres Vasquez, Wil 6/1
Wil vann med 4-1 mot Chiasso. Vasquez från start och spelade hela matchen.

ÖSTERRIKE

Philip Hellquist, Wolfsberger 2/0
Tillbaka från skada och spelade hela matchen när Wolfsberger förlorade med 0-2 hemma mot Rheindorf.

MALTA

Billy Berntsson, Qormi 2/0
Förlust med 0-1 blev det för Qormi borta mot Mosta. Berntsson från start men utbytt redan i den 40:e minuten.

Alexander Nilsson, Qormi 1/0
Efter att ha missat premiären spelade han från start mot Mosta och spelade hela matchen.

GREKLAND

Jakob Johansson, AEK Aten 2/0
AEK spelade 0-0 borta mot Xanthi. Johansson spelade hela matchen.

Robin Olsen, PAOK 2/0, 1 hållen nolla
Andra matchen för säsongen gick inte lika bra som den första för Olsen. Tre mål släppte han nämligen in när PAOK förlorade med 1-3 mot PAS Giannina

Jimmy Durmaz, Olympiakos 1/0
Tillbaka hos Olympiakos och spelade från start mot Levadiakos och blev utbytt under matchens sista 20 minuter. Durmaz fick senare veta att han blivit ställd utanför lagets trupp till höstens spel i Champions League.

Marcus Berg, Panathinaikos 2/2
Panathinaikos vann med klara 4-0 mot Kalloni och då kunde förstås inte Berg undgå att göra ett av målen. Han gjorde lagets 2-0-mål i den 31:a minuten. Berg spelade hela matchen.

CYPERN

Markus Holgersson, Anorthosis 2/1
Anorthosis vann med 3-1 borta mot Nea Salamis varav två mål på straffspark. Holgersson spelade från start och hela matchen.

TURKIET

Mervan Celik, Akhisar Belediyespor 0/0
Utanför matchtruppen mot Trabzonspor.

Alexander Milosevic, Besiktas 0/0
Fanns inte med i matchtruppen mot Gaziantepspor (seger 4-0). Befann sig i stället under söndagen hemma i Sverige och på Friends Arena och såg mötet mellan hans gamla klubb AIK och Åtvidaberg.

Ferhad Ayaz, Gaziantepspor 0/0
Ingen Ayaz synlig i Gaziantepspors trupp mot Besiktas (förlust 0-4).

Daniel Larsson, Gaziantepspor 2/0
Spelade från start och hela matchen när Gaziantepspor förlorade med 0-4 mot Besiktas.

Johannes Hopf, Genclerbirligi 1/0, 1 hållen nolla
Fick debutera när Genclerbirligi tog emot Kasimpasa på hemmaplan och höll nollan i debuten och överglänste landslagskeepern Andreas Isaksson när Genclerbirligi vann med 1-0.

Panajotis Dimitriadis, Genclerbirligi 3/1
Spelade från start och hela matchen när Genclerbirligi vann med 1-0 mot Kasimpasa. Drog på sig ett gult kort i den 85:e minuten.

Andreas Isaksson, Kasimpasa 3/0, 2 hållna nollor
Efter att ha startat säsongen med två nollor och stabilt spel blev säsongens tredje match inte lika trevlig för Isaksson. Han bjöd nämligen på en rejäl målvaktstavla när Genclerbirligi besegrade Kasimpasa med 1-0.

Samuel Holmén, Konyaspor 1/0
Fick debutera som inhoppare för sin nya klubb med ett inhopp på drygt 20 minuter i hemmamatchen mot Galatasaray (förlust 1-4). Ådrog sig ett gult kort i den 84:e minuten.

Abdul Khalili, Mersin 3/0
Spelade från start och hela matchen mot Kayserispor (förlust 1-2).

Erkan Zengin, Trabzonspor 3/2
Efter mål i två raka matcher höll sig Zengin utanför målprotokollet när Trabzonspor spelade 2-2 mot Akhisar.

Nahir Besara, Göztepe 3/0
Fortsätter få sporadiskt med speltid för Göztepe. Bänkad från start och fick hoppa in under matchens sista tio minuter.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva 7/0
Tillbaka i startelvan och spelade hela matchen när CSKA vann med 1-0 borta mot Kuban Krasnodar.

Carlos Strandberg, Ural 2/1 (Utlånad från CSKA Moskva 1/0)
Lite mer speltid blev det för Strandberg i hans andra match för Ural. Inhoppare även denna gång men nu fick han hoppa in i halvtid när Ural spelade 3-3 mot Grozny.

Andreas Granqvist, Krasnodar 7/0
1-2 blev det mot Lokomotiv Moskva på bortaplan för Krasnodar. Granqvist spelade som brukligt hela matchen.

SAUDIARABIEN

Nabil Bahoui, Al-Hilal 1/0
Inte synlig i matchtruppen när Al-Hilal vann med 2-1 borta mot Al Fateh.

KINA

Erton Fejzullahu, Beijing 17/5
Inget ligaspel i helgen för Beijing och nu vilar den kinesiska ligan till 12 september.

Tobias Hysén, Shanghai SIPG 20/11
Uppehåll i den kinesiska superligan till 12 september.

Niklas Backman, Dalian Aerbin 22/2
Förra helgen vann Aerbin med 1-0 mot Zhicheng. Tyvärr har vi ännu inte någon skrivande uppgift kring Backmans förehavanden i den matchen. Inte heller har vi det från Dalians match mot SZ FC i helgen (seger 1-0). Vi hoppas kunna berätta om det i en framtida proffskoll.

Mathias Ranégie, Dalian Aerbin 21/9
Förra helgen vann Aerbin med 1-0 mot Zhicheng. Tyvärr har vi ännu inte någon skrivande uppgift kring Ranegies förehavanden i den matchen. Inte heller har vi det från Dalians match mot SZ FC (seger 1-0). Vi hoppas kunna berätta om det i en framtida proffskoll.

THAILAND

August Gustafsson Lohaprasert, Army United 0/0
Nästa omgång av thailändska ligan spelas 12 september.

USA

Axel Sjöberg, Colorado Rapids 11/0
Den två meter långe svensken satt på avbytarbänken mot Houston Dynamo (seger 2-1) i torsdags var tillbaka i startelvan när Colorado besegrade Sporting KC med 2-1.

Mohammed Khalid Saeid, Columbus Crew 21/0
Columbus Crew vann borta med 2-1 mot NY City. Khalid Saeid bänkad från start men fick hoppa in i den näst sista matchminuten.

Erik Friberg, Seattle Sounders 7/0
Fanns med från start men byttes ut under matchens sista tio ordinarie minuter när Seattle vann med 2-1 mot Portland.