Men någon väsentlig ny ekonomisk verklighet väntar inte genom totalägandet.

Det stora steget tog MFF:s ledning istället redan 2012.
Då för 90 miljoner när ägandet i Swedbank stadion gick från 25 till 75 procent. MFF bekräftade då genom dåvarande vd:n Per Nilsson att kostnaderna lättade med 15 miljoner netto per år. Innan den affären var Malmös hyra uppe i 48 miljoner per år. Efter sjönk den  till cirka 15 miljoner.

Sådana lättnader handlar det dock inte om denna gång.
De sista 20 procenten handlar istället i större utsträckning om grundtrygghet och ekonomi på sikt. Totalt bedöms de sista 25 procenten kosta omkring 30-40 miljoner kronor – en bedömning FD tidigare har gjort i samråd med Idrottens Affärer.

Håkan Jeppsson igen för FD:
– Jag kan inte kommentera vad det handlar om för pengar. Peab är börsnoterat. Så det är ingenting jag kan gå in på. Men vi är väldigt nöjda. Det är inget överpris, utan en bra uppgörelse för MFF på alla vis.

– Men finansiellt blir det inte så stor lättnad när vi nu kommer att äga till 100 procent. Det stora steget tog vi när vi gick från 25 till 75 procent.

– Innan vi tog det steget var vi hyresgäster. Då kunde vi också minska våra kostnader rejält genom steget från 25 till 75 procent. Det gör vi inte genom att ta det här steget.
– Men nu styr vi allt helt och hållet själva, utan inflytande. Nu har vi kontroll på allt. Vi har i och för sig haft stor kontroll en längre tid – men nu är det enbart vi när arenan är enbart vår.

Hur känns det här – det måste svindla att äga en arena som haft en byggkostnad på omkring en halv miljard kronor – och hur ni länge och väl tyngdes hårt av en vågad satsning ni gjorde när ni förverkligade det här arenaprojektet?

– Det är stor ödmjukhet. Vi känner stor ödmjukhet för vad som har gjort det här möjligt. Det var nog många som hånlog när vi visade att vi ville köps loss hela arenan om vi gick till Champions League igen…men det är okej, säger Jeppsson och ler.

– Nej, det känns fantastiskt. Speciellt eftersom vi från första början gjorde en så kostsam satsning. Då kändes det här avlägset men nu är vi där.