• Publicerat 31 juli, 2015
  • Skrivet av Redaktionen
  • 8 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Tiden i Västerås blev allt annat än en succé för Malmös målvaktstalang Sixten Mohlin. Keepern lånades ut för att ges matchträning men det blev mest bänken och bara sex spelade matcher. Kontraktet bröts och nu väntar ny utlåning. Men han kan inte räkna med någon prioritet nu heller.

Sixten Mohlin var förstemålvakt i det framgångsrika U17-landslaget och ses som en blivande stormålvakt men för att kunna utvecklas till det behöver han spela matcher – något han inte fick göra i Västerås. Därför bröts kontraktet och nu lånas han ut till Kristianstad i söderettan för resten av säsongen.
MFF ser förstås att han får mycket matcher men inte heller hos Kristianstad kommer han att få en prioriterad roll.
– Han får konkurrera med sin barndomskompis Svante Hildeman, men det blir en kamp på lika villkor, säger Kristianstads sportchef Anders Svahn till Skånska Dagbladet.

Det hade kunnat blivit något med Kristianstad redan tidigare under säsongen för Mohlin, då det fanns kontakt mellan klubbarna.
– I vintras var vi intresserade och hade en viss kontakt med MFF. Men innan något hann hända hade vi två andra målvakter kontrakterade. Nu behövde vi en målvakt och då chansade jag med att ringa MFF:s sportchef Daniel Andersson och de har varit väldigt tillmötesgående, säger Svahn.

Kristianstad möter Mörrum i en cupmatch i helgen. Till den matchen är inte Mohlin spelklar men till söderettans omstart i mitten av augusti lär Mohlin vara tillgänglig. Kristianstad möter då klassiska Halmstadslaget Halmia på bortaplan.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll