• Publicerat 27 juli, 2015
  • Skrivet av Redaktionen
  • 13 Kommentarer

Henok Goitom går mot en kanonsäsong i AIK. Samtidigt går hans kontrakt med AIK ut efter säsongen. Och nu skapar Goitoms succé intresse i utlandet. Enligt källor till FotbollDirekt så visar Al Nasr från Förenade Arabemiraten intresse för AIK-stjärnan.
– En så i grunden kompetent fotbollsspelare, om man ser vad han gjort den här våren och sommaren… det är klart att det måste finnas intresse för honom, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till FotbollDirekt.se. 

Henok Goitom gör en supersäsong i AIK. Två nya mål i går mot Elfsborg, mål i sex matcher i rad och ledning i allsvenska skytteligan (tolv mål).

Efter uppvisningen mot Elfsborg i går så nu hyllas AIK-anfallaren runt om i fotbollssverige – han kallas allsvenskans bäste spelare och det kommer uppmaningar till Erik Hamrén om att ta med honom i landslaget.

Goitoms kontrakt med AIK går ut efter säsongen, och diskussioner om en förlängning pågår. Samtidigt finns det utländskt intresse för AIK:s skyttekung efter succén. Enligt källor till FotbollDirekt så nu Al Nasr från Dubai intresserade av Goitom.

Klubben spelar i Arabian Gulf League (högstaligan i Förenade Arabemiraten), där man slutade femma i förra säsongen, och man vann Presidents Cup. Man har tidigare haft spelare som Luca Toni och Mark Bresciano hos sig. Enligt FD:s källor så förbereder klubben nu ett bud på Goitom.

AIK:s sportchef Björn Wesström är förtegen när han bemöter uppgifterna. Men sportchefen förstår om det finns intresse för Goitom.

– En så i grunden kompetent fotbollsspelare, och man ser vad han gjort den här våren och sommaren… det är klart att det måste finnas intresse för honom från klubbar därute. Allt annat vore tjänstefel, säger Wesström till FotbollDirekt.se.

– Men som alltid när det gäller klubbnamn, så blir det inga kommentarer.

Ola Gustavsson – Anton Zetterman