Dusan Djuric tränar med Halmstads BK – en till meriterad hemvändare på gång till allsvenskan? Chansen är inte stor – enligt HBK själva. Det handlar om träning för att hålla igång för Djuric.
– Han vill helst vara kvar ute i Europa. Då är det rimligt att han tränar med oss, och han gör det för att hålla i gång, säger HBK:s klubbchef Fredrik Andersson till FotbollDirekt.se.

Åtta år utomlands, schweizisk mästare (med FC Zürich) och Champions League-spel – är nu Dusan Djuric på väg tillbaka till allsvenskan efter en framgångsrik utlandskarriär? Den 31-årige mittfältaren är klubblös efter en vår i FC Aarau i Schweiz, och tränar nu med moderklubben Halmstads BK.

Kan det bli något mer än träning? HBK:s klubbchef Fredrik Andersson tror inte det.

– Det är klart vi vill ha Dusan. Men han vill helst vara kvar ute i Europa. Då är det rimligt att han tränar med oss, och han gör det för att hålla i gång. Han har varit i HBK sedan han var sex år, det är egentligen inga konstigheter, säger Andersson till FotbollDirekt.se och fortsätter:

– Vi har ganska många gamla spelare som tränar de med oss när de är hemma. Det är något vi tycker är positivt.

Det här är inget mer än ett sätt för honom att hålla igång under klubbjakten?

– Nej, det är det inte. Det kan ju komma ett nytt läge där han inte hittar någon klubb. Vi har bara förklarat att den dagen han flyttar hem så finns vi här. Han vet om vårt intresse, och vi vet var vi har varandra.

En kvalitetshöjare på träningarna?

– Ja, verkligen. Det är ju en jätteduktig spelare, toppkvalitet för oss. Hur länge han kan träna med oss? Det får vi se. Vi har inte stängt några dörrar alls eller satt några slutdatum för det.

I vintras uppgavs det att HBK gjorde ett värvningsförsök, men Djuric skrev istället på för FC Aarau.

– Det var ungefär samma läge då som det är nu, att vi ställde frågan om han kunde tänka sig att komma hem, det var inte mer än så. Han var inte redo för det då. Om han är det nu? Det är bara Dusan själv som har svaret på det.

Om han bestämmer sig för att komma hem, klarar HBK det ekonomiskt?

– Vi har ju vår lönepolicy i HBK, och det vet han om. Vill han hem så är det inte pengarna det handlar om. Jag tror ju inte han skulle spela i någon annan klubb i Sverige. Så han lär spela vidare utomlands, om inte så kommer han hit på grund av att han känner för klubben.

Ni kommer inte att försöka hitta ekonomiska lösningar för att ta in honom? 

– Nej, vi måste hålla hårt i våra pengar. Han måste rymmas inom den lönebudgeten.

 

MISSA INTE!

– Allt om Halmstad – Gå till FotbollDirekts Halmstad-sida

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETER OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll