Erik Johansson är förlorad för Malmö FF. Enligt vad FotbollDirekt erfar har stjärnan bestämt sig för belgiska Gent. MFF gör en kanonaffär och tjänar 20 miljoner – en av årets största allsvenska affärer på gång.
– Det är ingenting jag kommer kommentera… allting sådant får du ta med min agent, säger Erik Johansson till FotbollDirekt.se.

En affär är klar i slutet av veckan för Erik Johansson och MFF och FotbollDirekt erfar att är det tre klubbar som jagar landslagsbackens signatur: belgiska Gent, skotska Celtic och tyska Stuttgart.

Men enligt FotbollDirekts uppgifter har nu alltså Johansson bestämt sig för Gent som enligt vad FotbollDirekt erfar betalar 20 miljoner kronor för Johansson.

MFF ska ha accepterat belgarnas bud och Erik Johansson väntas nu flyga till Belgien för en läkarundersökning i slutet av veckan. Där kommer Johansson signera ett fyraårskontrakt med den belgiska klubben, som till hösten är direktkvalificerade till Champions League.
– Det är ingenting jag kommer kommentera. Övergångsrykten hit och dit… allting sånt får du ta med min agent. Jag vill inte prata om lag utan jag fokuserar på Malmö just nu, säger Johansson till FotbollDirekt.se.

Men in i det sista finns alltså så väl Celtic som Stuttgart med i bilden – klubbar som genom chefscouterna David Moss respektive Ralph Becker följt Johansson under en större del av våren och där Gent i sin tur hade klubbdirektören Michel Louwagie på plats på Malmös matcher.
– Vi kommenterar ingenting just nu, säger agenten Per Jonsson till FotbollDirekt.se.

Men enligt våra uppgifter har MFF sagt ja till en affär med Gent?
– Det vill jag inte kommentera. Du får prata med MFF.

Transfersumman på 20 miljoner kronor gör Erik Johansson till den dyraste försvarsspelaren någonsin från allsvenskan, tillsammans med Jon Jönsson som gick till Toulouse från Elfsborg för 20 miljoner 2007.

Förre Malmö FF-stjärnan Magnus Eriksson värvades till MFF från just Gent, där han tillbringade en halv säsong 2012/13.

MISSA INTE!
Malmö är bättre än i fjol – men sämre som lag
Allt om Malmö FF – Gå till FotbollDireks MFF-sida

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETER OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll