Nyasha Mushekwis framtid i Djurgården är fortsatt osäker. Enligt uppgifter till FD så tittar nu Djurgården på alternativa anfallslösningar om man inte når fram med Mushekwis klubb Mamelodi Sundowns. Ett namn som enligt FD:s uppgifter nu är ett huvudspår: tidigare Gefle-anfallaren Jakob Orlov.
– Jag kommer inte kommentera enskilda spelare, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till FotbollDirekt.se.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson reser i kväll ner till Sydafrika för att diskutera med Mamelodi Sundowns. Lånet av succéanfallaren Nyasha Mushekwi går ut i augusti och ingenting är ännu klart kring hans framtid.

Parallellt jobbar Djurgården med andra spår om man inte skulle lyckas lösa Mushekwi, och enligt uppgifter till FD så är förre allsvenska anfallaren Jakob Orlov ett huvudspår.

Orlov som lämnade Gefle inför fjolårssäsongen – norska Brann hade då ny tränare i Rikard Norling, som var drivande i att värva svensken till Norge. Brann slantade upp ordentligt, enligt uppgifter till FD runt fem miljoner kronor för att lösa Orlov från Gefle.

Hur det gick för Brann vet vi. Fiaskosäsong och nedflyttning och det har börjat trögt i Adeccoligan. Rikard Norling har fått sparken och under nye tränaren Lars Arne Nilsen har man testat ett 4-3-3-system, där Orlov bland annat fått spela på mittfältet.

Orlov har en längre tid varit öppen med att han kan tänka sig en flytt från Brann. Och enligt FD:s uppgifter kan han tänka sig en flytt tillbaka till allsvenskan, men han sitter på kontrakt och Brann vill ha igen åtminstone en del av de fem miljoner man betalat. Samtidigt har anfallaren lön i 100 000 kronors-klassen och är en tung lönepost för Bergenklubben.

Enligt FD:s uppgifter är han ett huvudspår hos Djurgården om man inte kan lösa Mushekwi, och även om det kommer kosta i övergångssumma så är det med all sannolikhet en billigare lösning än zimbabwiern. Dessutom en spelare som Pelle Olsson känner väl sedan åren i Gefle, där Orlov var en pålitlig målskytt runt tiomålsstrecket varje säsong.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson bemöter uppgifterna så här:

– Vi har ett fotbollslag här som har vunnit i dag. Vi pratar om våra spelare. Nyasha tillhör en klubb och vi ska prata med dem. Sedan kan jag inte kommentera spelare som inte är här. Det är några som är utanför laget, några som inte spelar. Det har inte jag med att göra. Jag har fokus på att jobba med de här killarna, säger Andersson till FotbollDirekt.se.

Men ni tittar på olika lösningar utifrån hur det blir med Nyasha? 

– Ja, vi har en klar bild. Men jag kommer inte kommentera enskilda spelare.

Jakob Orlov slog igenom hösten 2010 i allsvenskan där han som nyförvärv i Gefle gjorde nio mål. Därefter en pålitlig målskytt under Pelle Olsson i tre säsonger innan flyttlasset gick till Norge. I fjol blev det nio mål och med det var han Branns bästa målskytt. I år har det blivit fyra mål på åtta matcher.