U21-landslaget firar EM-guldet – samtidigt väntar Europa League-kval för två allsvenska lag i morgon. AIK och Elfsborg går in i turneringen. Patrik Carlgren flyger nu vidare till Finland för spel med AIK, medan Elfsborg ger Sebastian Holmén och Arber Zeneli ledigt. 

AIK möter VPS Vaasa i Europa League i Finland i morgon. Då kommer en färsk EM-hjälte att stå i mål. Patrik Carlgren får avvika tidigare från guldfirandet i dag, för i morgon väntar Europa League-kval för målvaktshjälten.

– Patrik har planerat tidigt att spela den här matchen och vill han spela är det ganska naturligt, säger AIK:s tränare Andreas Alm till Sportbladet.

Behovet av Carlgren i AIK-målet blir extra stort då andremålvakten Kenny Stamatopoulos befinner sig på Gold Cup med Kanadas landslag. AIK har nu med sig unga målvaktdsduon Oscar Linnér och Rager Rebandi till Finland.

– Jag vet inte om han kommer att ha svårt att fokusera. Jag upplever många gånger att klubbarna ute i Europa spelar fler matcher än vad vi gör. Så det blir väl en bra förberedelse för Patrik, säger Alm, som inte är överraskad över Carlgrens insats i går.

– Patrik är välbekant med allt som krävs i en straffläggning. Han har koll på statistiken och historierna om vilka tekniker som fungerar i ett EM, VM eller Champions League. Det ihop med att han är reaktionssnabb och en enorm vinnarskalle blir en ganska bra kombination. Jag är inte förvånad över att han plockade två straffar.

Även Elfsborg går in i Europa League-kvalet i morgon, och liksom AIK spelar de på bortaplan i Finland. Men när kvalet inleds mot Lahti i morgon så får Sebastian Holmén och Arber Zeneli ledigt.

– Grabbarna ville väldigt gärna vara med på firandet och då har vi bestämt att de ska få det fullt ut. Upplevelserna de får vara med om är once in a lifetime. Vi har bestämt att vi träffas igen på fredag, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund.