• Publicerat 30 juni, 2015
  • Skrivet av Redaktionen
  • 37 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

PODCAST. I Podcasten ”Frispark” diskuterar förre AIK-spelaren Bojan Djordjic och Radio Råsundas Björn Enjebo kring AIK:s första halva av säsongen. Men även kring serieledaren och stora rivalen IFK Göteborg.
– Det finns en sak som provocerar mig. Och det är att Göteborg leder serien, säger Björn Enjebo i podcasten.

IFK Göteborg har gått som tåget hittills i allsvenskan och leder serien fem poäng före Elfsborg och Norrköping. Något som Björn Enjebo irriterar sig på.
– Det finns en sak som provocerar mig. Och det är att Göteborg leder serien. De har den mest oproffsiga organisation som finns. De har en sportchef som under hela försäsongen har jagat ”mister X” och liksom ”Han ska vi ha! Han ska vi ha! Han ska vi ha!”, pekat ut spelare efter spelare efter spelare och missat och missat och missat. Allting har bara fallerat, säger han och fortsätter:
– De har torskat sin huvudsponsor och det är säkerligen fem-sex miljoner per år som försvinner. Sen så värvar de dyra spelare, förra året gick de back tio miljoner och i år kommer de säkert gå back med 20 miljoner. Och så leder de allsvenskan, och det är så sjukt provocerande att de kan göra det. Det är någon slags ekonomisk doping.

AIK har de senaste säsongerna sålt en hel del spelare utan att kunna spendera pengarna på nyförvärv.
– Det är inte rätt när klubbar som AIK sköter sig, har en bra ekonomi och en långsiktig strategi. För nu kanske IFK Göteborg vinner SM-guld och sen går de i konkurs, men det gör de inte för Göteborgs stad kommer pumpa in pengar till dem, säger Enjebo.