AIK tittar på nyförvärv. Silly season ökar varvtalet.
Nyligen nämndes Joseph Baffo i AIK-sammanhanget. I dag dyker Imad Khalilis namn upp. Här analyserar FD:s nye krönikör Magnus Österberg stjärnans namn.


KRÖNIKA

Det råder stor torka på svensk elitfotboll nu, det allsvenska uppehållet är en ren plåga för många av oss. Vi får glädjas åt att U21-landslaget i alla fall gör en bra turnering nere i  Tjeckien i alla fall.

Sen finns det ju andra saker att fokusera på och det är givetvis det kommande transfersfönstret.
När man väl börjar så finns det inget stopp, vare sig på det som faktiskt är på väg att hända och det som det ”ryktas” om.

Häng med här.
Vi börjar i dag med AIK som ständigt och jämt är en aktiv aktör när det vankas transferfönster.
Sportchefen Björn Wesström har gjort många affärer, många stora affärer, framgångsrika sådana, under sina år som sportchef och det finns inget som tyder på att han avviker från det mönstret den här gången heller. Det kommer att bli fler.

I det pågående U21-slutspelet finns det minst sagt intressanta spelare att hålla ögonen på men allas ögon är inte enbart riktade ditåt. AIK har i dagsläget inga bud på Nabil Bahoui (säger man i alla fall) men det kan snabbt ändras.

Självklart är AIK förberedda på att man kan måsta ersätta honom och det sägs att Imad Khalili (närmast från Förenade Arabemiraten – det berättar vi om i dag), finns på listan över tänkbara nyförvärv.

Khalili som hunnit bli 28 år lämnade allsvenskan och Helsingborg 2013, då han gjort åtta mål på tio matcher.

Sedan dess har han befunnit sig i ligor långt ifrån den europeiska scenen och skulle mycket väl kunna tänkas ha en önskan att återvända till svensk fotboll.

En återkomst till Helsingborg känns långt borta då de ekonomiska ramarna nog inte räcker till.

AIK skulle få en spelare som gärna, precis som Bahoui, gärna opererar från vänsterkanten och som säkert skulle falla Andreas Alm i smaken. Det är dessutom en spelare som ”kan” allsvenskan och som med all säkerhet även känner till vad som gäller i AIK.

Spontant känns Imad Khalili som en lite ”bortglömd” spelare som nog skulle kunna tillföra AIK en hel del utan att startsträckan behöver bli så lång. Khalili låter helt enkelt som ett smart tänk av Wesström.

Det här är antagligen en typ precis som Wesström/Alm tänker sig om man måste ersätta Nabil. Visst kommer han att kosta i lön, säkert stora pengar på det viset men å andra sidan är han free agent – och det är det inte många som är, där man vet vad man får.

MAGNUS ÖSTERBERG

MISSA INTE – MER OM AIK
– Når Alm fram till AIK:s spelare?
– Hur passar Big size – Juho Mäkelä – AIK?
– Bilden av AIK:s Europa League-premiär

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll