HELSINGBORG. Matias Concha la skorna på hyllan efter två raka SM-guld med Malmö FF. Sedan dess har det varit tyst om den förre backstjärnan – tills nu.

FotbollDirekt.se kan nämligen avslöja att Concha, 35, kommer ge sig in i agentbranschen.
– Jag har lite grejer på gång. Det tar alltid lite tid att starta upp olika saker, men jag har öppnat ett agentbolag i början av det här året. Och det är klart att det tar ett tag att sätta hur jag ska jobba, med vem jag ska jobba, hur jag ska nischa mig och så vidare. Men jag börjar få ordning på bitarna.

Matias Concha samarbetar med en agentur i Chile som jobbar med spelare från Sydamerika. Conchas del blir att ta spelarna till Europa.
– Jag har alltid tyckt att det är roligt att lära ut, inspirera och hjälpa yngre spelare som inte riktigt vet vad som väntar dem. Rådgivning tycker jag är väldigt, väldigt roligt. Att kunna förbereda unga killar och ge dem tips på vägen.
– Jag tycker det finns för få spelare från Chile på den europeiska marknaden. Chilensk fotboll är väldigt intressant och är på stark frammarsch vilket inte minst VM förra sommaren vittnade om. Det är en mycket spännande marknad.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETER OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll