• Publicerat 4 juni, 2015
 • Skrivet av Karl Andersson
 • 1 120 Kommentarer

Förra veckan tog redaktionen på PLDirekt ut årets bästa elva, med de spelare utmärkt sig över alla andra på sina positioner. Som svar på den elvan kommer årets floppelva, innehållandes spelare som inte möjligtvis har varit de sämsta på sin position, men som underpresterat grövst sett till de utomstående förväntningarna. 

Uppställning 4-3-3:

Målvakt: Tim Howard, Everton. 

Kommentar: Har under de senaste säsongerna varit en av hela ligans stabilaste målvakter. Men precis som han varit en viktig bidragande orsak till Evertons framgångsrika säsonger, var hans kraftiga underpresterande den här säsongen en stor anledning till lagets svaga ligaplacering.

Högerback: Seamus Coleman, Everton. 

Kommentar: Ännu en Everton-spelare som följde upp en oerhört stark fjolårssäsong med en betydligt svagare i år. Inledde starkt med en grym insats i hemmamatchen mot Arsenal, men stagnerade såväl defensivt som offensivt i år. Självklart finns det sämre högerbackar än Coleman i ligan, men sett till förväntningarna har nog ingen floppat lika mycket.

Mittback nr. 1: Vincent Kompany, Manchester City. 

Kommentar: Ansågs länge som en av världens absolut bästa mittbackar, men har en katastrofsäsong bakom sig med flera avgörande misstag som kostade City poäng i stora matcher. Fortfarande en stark ledartyp i laget, men 2015/16 är det upp till bevis för den sympatiska belgaren.

Mittback nr. 2: Dejan Lovren, Liverpool. 

Kommentar: Värvades från Southampton för en stor summa pengar med uppgiften att styra upp Liverpools försvar. Såhär i efterhand kan vi väl konstatera att det gick sådär för den tanige kroaten. Flertalet undermåliga insatser har lett till att han ligger högt upp på alla listor över de sämsta nyförvärven.

Vänsterback: Luke Shaw, Manchester United. 

Kommentar: Det första som 19-åringen fick höra från sin nya manager Louis van Gaal var att han såg för tjock ut och behövde banta. Efter den jobbiga starten hämtade Southampton-produkten sig aldrig riktigt och skadeproblem samt sviktande form ledde till att det endast blev 16 ligaframträdanden för världens dyraste tonåring genom alla tider. Är dock fortfarande väldigt ung och skall ses som ett superlöfte.

Defensiv mittfältare nr. 1: Tom Huddlestone, Hul.l 

Kommentar: Lämnade Tottenham 2013 efter åtta fina, men skadedrabbade, år i klubben för Hull inför 2013/14. Där var han den store härföraren och ledaren när ”Tigers” klarade sig kvar i Premier League och var en mäktig Arsenal-vändning från att ro hem FA-cuptiteln. I år har han dock inte varit i närheten av att återupprepa de bedrifterna och får här klä skott för Hulls usla säsong.

Defensiv mittfältare nr. 2: Étienne Capoue, Tottenham. 

Kommentar: Kom till ”Spurs” för ”Bale-pengarna” sommaren 2013 med fina vitsord från såväl Toulouse som det franska landslaget. Efter en skadeförföljd debutsäsong var detta året då han skulle cementera sin plats i Mauricio Pochettinos startelva. Men efter den svaga starten blev han tillsammans med Younes Kaboul och Emmanuel Adebayor utpekade som symbolerna för det svaga spelet av sin argentinska tränare. Därefter blev det bara enstaka inhopp för fransmannen som lär säljas i sommar.

Offensiv mittfältare: Angel di Maria, Manchester United. 

Kommentar: Den största värvningen i Uniteds storsatsning. Argentinaren hade varit briljant för Real Madrid och i Champions League respektive VM och de flesta trodde att van Gaal hade fått sin stjärnspelare att bygga laget kring. En superstart följdes dock av ojämnt presterande under resten av säsongen, och världens femte dyraste fotbollsspelare genom alla tider ryktas försvinna från de brittiska öarna redan i sommar på grund av sociala problem. Så kan det gå.

Anfallare nr. 1: Emmanuel Rivière, Newcastle. 

Kommentar: Ett mål på 23 matcher av en forward. Ett facit ingen forward i världshistorien skulle vara nöjd över. Monaco-förvärvet kom inför säsongen med gott rykte men blev även han en symbol för allt som går snett i Newcastle United just nu. Matchades osannolikt mycket av John Carver sett till prestation. Men han gjorde ju ändå ett mål…genom att snubbla in bollen bakom Robert Green i QPR.

Anfallare nr. 2: Radamel Falcao, Manchester United. 

Kommentar: Strax efter di Maria var Falcao det stora affischnamnet som värvades till United i somras. Men då den förstnämnde i alla fall stundtals presterade riktigt bra var colombianen den största fiaskovärvningen. Kom till klubben från Monaco på lån med köpoption, men den utnyttjades inte av United efter fyra mål på 25 matcher och stundtals spel i reservlaget. Rent ekonomiskt kom dock inte United undan, bara lånet uppges ha kostat 70 miljoner SEK.

Anfallare nr. 3: Mario Balotelli, Liverpool. 

Kommentar: Fotbollsvärlden har börjat tröttna på den forne supertalangen från Italien, efter klubbyte efter klubbyte tillsammans med kontrovers efter kontrovers. Värvades från Milan för att ersätta Luis Suarez 31 gjorda mål, men gjorde bara ett enda på 15 framträdanden denna säsongen. Floppens moder.

Manager: John Carver, Newcastle. 

Kommentar: Visst, Carver kom in i ett otacksamt läge men att plocka 13 poäng på 20 matcher och däremellan kalla sig för ”the best manager in the league” är material nog för att få äran att träna säsongens flopplag.

 

 

 

1 120 thoughts on “Årets floppelva

 1. Heya just wanted to give you a quick heads up and let
  you know a few of the pictures aren’t loading properly.
  I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different
  web browsers and both show the same outcome.

 2. We are a group of volunteers and opening a new scheme in our
  community. Your website offered us with valuable info to work on. You’ve done a formidable job and our entire
  community will be grateful to you.

 3. You’ve made some decent points there. I checked on the internet for more info about the issue and found most people will go along with your views on this site.

Comments are closed.