• Publicerat 24 maj, 2015
  • Skrivet av Redaktionen
  • 4 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Tabelltvåan Elfsborg ställs idag mot Åtvidaberg, som ligger på nedflyttningsplats efter nio omgångar. Elfsborg tränare Magnus Haglund höjer ändå ett varningens finger för motståndet.
– Det blir en mycket tuff motståndare för oss, särskilt på Kopparvallen där vi sedan tidigare vet att Elfsborg har haft det svårt, säger han till klubbens hemsida.

Elfsborg kan idag gå upp i allsvensk serieledning, om man får med sig resultaten i de övriga matcherna. Motståndet för dagen är Åtvidaberg, som haft en betydligt tuffare inledning på serien än boråsarna.

Åtvid ligger näst sist i tabellen, med endast fyra inspelade poäng och en seger. Men trots de svaga resultaten höjer Elfsborgstränaren ett varningens finger för dagens motstånd.

– Åtvidaberg blir en mycket tuff motståndare för oss, särskilt på Kopparvallen där vi sedan tidigare vet att Elfsborg har haft det svårt. Det kommer garanterat bli tuffa tag där uppe, så det gäller för oss att vara beredda på det och sedan lösa det. Vi har gjort ett par briljanta bortamatcher och ett par som vi tycker att vi kunde gjort bättre, och vi hoppas naturligtvis på att kunna genomföra matchen på ett sätt som vi kan vara nöjda med, säger han till Elfsborgs hemsida.

Haglund pekar ut att det är hemma på Kopparvallen som Åtvidaberg är som bäst.

– Det vi vet om Åtvidaberg är att de har tagit alla sina poäng på hemmaplan, och att i samtliga fall av förlust så har det varit med uddamålet. Det innebär att de har varit med bra i alla sina matcher trots att de har förlorat, så det är absolut inget dålig lag. De har gjort tolv mål, vilket är bra, och de har ett eget och bra spel när de får det att fungera, vilket allt som oftast gör när de spelar på konstgräs. De är ett passningsorienterat lag med framför allt ett vasst djupledsspel där John Owoeri och Victor Sköld sticker ut mest.

MISSA INTE!
Allt om Elfsborg – Gå till FotbollDirekts Elfsborgssida
– Mot poängsuccé men fortsatt ödmjuk: ‘‘Många som jobbar hårt’’
– Elfsborgs-fansen cyklar 27 mil för Cancerfonden

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll