Foto: Bildbyrån

Viktor Claesson och hans Elfsborg har inlett säsongen starkt. Mittfältaren har svarat för åtta poäng på nio matcher. Men 23-åringen håller sig ödmjuk.
– Det är många som jobbar hårt, säger Claesson till FotbollDirekt.se.

Nästan ett poäng i snitt per match. Det är Viktor Claessons facit under de inledande nio omgångarna.

Elfsborgs-mittfältaren har svarat för totalt åtta poäng (4+4). I mötet med Helsingborg senast blev det återigen ett mål från 23-åringen.

Claesson går nu mot sin starkaste säsong rent poängmässigt sedan han kom till Borås-klubben 2012. Mittfältarens toppnotering ligger på nio poäng (5+4), vilket han nådde såväl 2012 som 2014.

Men trots att Claesson ser ut att krossa sitt personliga rekord håller sig 23-åringen fortsatt ödmjuk.
– Det gått bra för mig och för laget. Går det bra för laget brukar det gå bra för individen också. Vi har spelat bra och det är många som jobbar hårt då är det enkelt att spela, säger Claesson till FotbollDirekt.se.

Inför dagens bortamöte mot Åtvidaberg säger Claesson att känslan i truppen är bra. Elfsborg ligger på andra plats i tabellen, två poäng bakom IFK Göteborg. Åtvidaberg ligger näst sist med fyra inspelade poäng.

Elfsborg bär således favoritskapet. Men Claesson tar ingenting för givet.
– Vi ska göra en bra prestation. Vi har haft det svårt borta mot Åtvid tidigare. Det kommer bli en tuff match, säger mittfältaren.

Avspark är 17.30.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll