Nyligen ett mål. Allt mer speltid för supertalangen Filip Sachpekidis. I dag medger hans agent hur utländska representanter följer allt Sachpekidis gör den här våren.
– Det finns en stor aktivitet kring Filip. Men Filip ska koncentrera sig på Kalmar. Han behöver inte ha bråttom, säger agenten Anders Karlsson till FotbollDirekt.se.

Filip Sachpekidis spelade vintern igenom. Allt mer uppmärksammad sedan det i december avslöjades att svenska storklubbar intensivt försökt värva 17-åringen.

Den allsvenska starten emellertid trevande för ett Kalmar i otakt.
Där på lättare skadeproblem som fick till följd att talangen tvingades hoppa över flera matcher i rad.

Men nu sedan knappt en månad tillbaka är han fri från sina problem och har sett ordinarie ut allt sedan Elfsborgsmatchen, stora steg för en tonårskille.

– Det var lite problem. Men nu är han helt 100 procent och det märks, säger hans agent Anders Karlsson till FotbollDirekt.se.
Men intresset det ligger latent tätt kring supertalangen.
Oavsett en anonym start tidigare i våras så har han ideligt haft, och har – ögonen på sig från utländska scouter. I nuläget är det många klubbar som finns på plats på Kalmars matcher.

– Det finns en stor aktivitet kring Filip. Filip ska koncentrera sig på Kalmar. Han behöver inte ha bråttom.

Enligt uppgifter så formas det än så länge största intresset från Tyskland, Holland, England och Frankrike. Agenten säger däremot ingenting men han redogör ödmjukt för en bild som hela tiden växer sig större kring Sachpekidis.

– Hur många klubbar som är intresserade…? Det är alltid lätt att prata och hävda att intresset är stort. Men jag kan utan vidare säga att det är många klubbar som följer honom och gör det på ett nära vis.

– Det är ett intresse som inger ett lugn. Med ett sådant intresse så finns ingen stress. Och en sådan bra spelare som Filip ska inte, och har ingen anledning, att känna stress.

Hur förhåller man sig till så många klubbar som ligger på?

– När saker och ting kommer upp så är det klart att man tänker till. Så är det ju. Det måste man ju göra. Men Filip har levt med många klubbars intresse sedan han var 15 år. Det här är ingen ny situation för honom och man behöver inte vara orolig för att det ska störa hans koncentration på Kalmar.

– Nej, vi behöver inte ha bråttom. Vi kommer inte att ha bråttom. Det är bara Kalmar som gäller.

MISSA INTE!
Mer om Kalmar – Gå till FotbollDirekts KFF-sida
– ”Jag vet att vi har kvalitet i truppen”
– Allsvenske veteranens glädje – tillbaka efter 13 månader

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll