Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg går som tåget i allsvenskan. Nu hoppas Blåvitt-talangen Gustav Engvall, som dragits med skadeproblem, även han snart kunna komma upp i full kapacitet. 

I torsdags seglade IFK Göteborg upp till allsvensk serieledning efter säkra 3-0 hemma mot AIK.

I morgon tar sig laget något söderut för att möta Halmstad på bortaplan. Trots att Blåvitt bara fått två spellediga dagar ser IFK-talangen Gustav Engvall fram emot morgondagens match.
– Det är klart att det är kul att spela matcher när det går bra. Det behövs många i truppen när det kommer skador och sjukdomar och sådär, säger Engvall till FotbollDirekt.se.

Samtidigt ser han fördelarna med ett par extra dagars vila då och då.
– Nu har vi en bra trupp så klart men det är skönt att kunna återhämta sig också, säger Engvall.

Göteborg har spelat in 22 poäng på nio matcher och är två poäng före Elfsborg i den allsvenska toppen.

För Halmstad går det tyngre. Laget ligger sist i tabellen och har bara lyckats plocka fyra poäng på nio spelade omgångar. En seger i morgondagens match skulle emellertid kunna innebära att HBK klättrar upp på kvalplats. Laget kan ta sig förbi Åtvidaberg och Örebro som står på fyra respektive fem poäng.

Om det gått bra för IFK Göteborg stämmer detta inte överens med hur det gått för Engvall under säsongsinledningen.

Den 19-åringe forwards-talangen tvingades efter matchen mot Malmö i mitten på april till operation för en knäskada. Hittills har det blivit tre framträdande för Engvall i den blåvita tröjan under säsongen.

Mot AIK senast fick Engvall hoppa in med 12 minuter kvar av ordinarie matchtid.

Av naturliga skäl är 19-åringen inte helt nöjd med säsongen. Men efter att ha kommit tillbaka snabbare än beräknat ser Blåvitt-talangen positivt på resten av säsongen.
– Man tar det steg för steg. Jag känner att jag får komma in i det mer och mer. Men jag är nog snart tillbaka i vanlig form, säger Engvall.