Elfsborgs supporterförening Guliganerna cyklar de 27 milen till Åtvidaberg inför söndagens bortamatch. Anledningen är att samla in pengar till Cancerfonden. 

Förra året samlade Guliganerna in 300 000 till Cancerfonden. Då reste fansen sträckan mellan Borås och Halmstad. I år ger supporterorganisationen på en längre resa genom att cykla de 27 milen till Åtvidaberg inför söndagens bortamatch.

Sjutton guliganer har gett sig i väg på resan, vilken påbörjades under fredagen.

–  Cykelresan och dess insamling var från början en rolig grej som sedan blev ett syfte i och med allt som hände förra året med Klas, så vi var väldigt klara med att vi skulle fortsätta. Det är många guliganer som känner att de vill göra något mer med sitt supporterskap, och då är en sådan här sak en riktigt bra grej, säger Guliganernas ordförande Glenn Holvik Gustavsson till Elfsborgs hemsida.

Målet för insamlingen är 25 000 kronor.