Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Efter att ha stått över i derbyt mot AIK var Kennedy Bakircioglu tillbaka i Hammarbys lag i kvällens match mot Sundsvall. Men det blev bara en halvlek för mittfältaren.
– Jag fick en liten känning, så jag var tvungen att kliva av. Det finns ingen mening att vara på planen då, säger han till FotbollDirekt.se efter matchen.

Hammarby förlorade ikväll hemmamötet med Gif Sundsvall med 2-1. Lagkaptenen Kennedy Bakircioglu var tillbaka i Bajens startelva, men spelade bara i en halvlek av matchen.

– Jag fick en liten känning, så jag var tvungen att kliva av. Det finns ingen mening att vara på planen då, säger han till FotbollDirekt.se efter matchen.

Det är framsidan av låret som spökar för mittfältsstjärnan.

– Jag har tränat på bra, både i lördags och söndags fungerade det hur bra som helst. Passningar, långbollar, hela den grejen. Allting gick precis som tänkt egentligen. Sedan är det tråkigt att jag får en känning. Men jag vet inte, det är en känning, det behöver inte betyda någonting heller.

Känns det som att var samma skada som du slår upp?

– Jag vet inte, det är så svårt att säga. Det jag fick i Örebro, det var ju ett hugg i framsidan, ett riktigt hugg i framsidan. Det här var mer en känning. Jag kände att det kanske inte var värt att riskera att blir ännu värre.

Nu ser det ut att bli en ny magnetröntgen i morgon för Bakircioglu.

Är du med i nästa match mot IFK Norrköping (20 maj)?
– Jag utesluter ingenting. Eftersom det bara var en känning vill jag inte säga så mycket mer än att jag avvaktar och ser.

Det är inte lika tätt mellan matcherna nu som i början, tur i oturen kanske?  

– Det är nio dar nu va? Match nästa onsdag… ja, det är långt kvar i alla fall. Jag får ta en dag i taget, så får vi se hur det blir.

Det brukar vara självskrivet att Bakircioglu tar hand om mer eller mindre alla fasta situationer på offensiv planhalva, men idag fick Nahir Besara chansen att ta hand om samtliga hörnor.

– Det var mer att jag skulle få lite avlastning i och med att jag haft den här skadan. Då kan inte jag stå och dunka, då är det bättre att han får slå hörnorna och frisparkarna från sidan idag. Jag skulle ta frisparkarna närmare målet. Men det är ingen fara, jag ser det inte som något konstigt med det. Han slår bra hörnor och frisparkar, en resulterar i att vi får ett mål dessutom, säger Bakircioglu.

Anton Zetterman – Max Richnau

MISSA INTE – MER OM HAMMARBY-GIF SUNDSVALL

Så var matchen – se FD:s liverapportering
ANALYS – Duon som knäckte Bajen: ”Något att titta på för Jingblad?”

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll