• Publicerat 3 maj, 2015
  • Skrivet av Max Richnau
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Ett formstarkt Djurgården tar emot ett Gefle med en något sämre trend på Tele2 Arena i eftermiddag. FotbollDirekts krönikör Magnus Österberg ger här sin syn på matchen.

Efter endast en poäng på de tre inlednande matcherna har Djurgården nu medvind. De tre senaste matcherna har inneburit tre segrar, och i eftermiddag jagar man fjärde raka hemma mot Gefle på Tele2 Arena.

Djurgården har tre raka segrar kan gå upp på en andraplats i tabellen efter dagens match – såg du denna utveckling komma efter förlusten mot Hammarby?
– Nej, det gjorde jag inte. Samtidigt så är allsvenskan så jämn, och nu har Dif en spelare som är i en jävla form (Nyasha Mushekwi) så det kan räcka en bit.

Vad är det som funkar nu för Blåränderna som hackade i de tre första omgångarna?
– Jag tycker faktiskt inte att spelet i den senaste matchen mot Falkenberg är så fantastiskt förränn man får hål på dem. Det är dålig fart, sedan släpper man visserligen inte till några chanser, så försvaret i de senaste matcherna har varit okej. Man släpper inte till mycket, och när man väl får hål på motståndet får man ytor i och med att matchen öppnar upp sig. I Falkenbergsmatchen blev man bättre i offensiven efter 1-0-målet i andra halvlek, och ytterbackarna följde med upp mer.

Om vi bortser från Nyasha Mushekwis målsuccé – är det någon spelare du vill lyfta fram lite extra i Djurgården?
– Det är jävligt svårt att säga, just nu är det Nyasha som levererar. Det kanske är just det som gäller för dem, att få fler att levereara. Som det sett ut i de senaste matcherna skapar man nästan bara chanser via sina forwards, passningen går ofta rakt upp från backlinjen och det är så de får sina chaner. Sett till hur elvan såg ut senast skulle jag istället gärna se Haris Radetinac från start på högerkanten idag. Han såg pigg ut, och jag tycker inte att Kerim Mrabti imponerade mot Falkenberg.

Efter en stark inledning har Gefles form avtagit, var ser du dem framför dig i tabellen när allsvenskan summeras?
– Jag har inte sett dem jättemycket under denna säsong. De kommer hamna på nedre halvan, men jag tror att de klarar sig kvar. De har en grundtrygghet, det hör inte till vanligheterna att de släpper in fyra mål som man gjorde för ett par matcher sedan mot Norrköping. Det har ett bra försvar och Johan Oremo som är farlig framåt. Övre halvan är att hoppas på för mycket, men de klarar sig kvar.

Vad ska Gefle göra för att störa Djurgården?
– De måste göra det Falkenberg gjorde i första halvlek i onsdags, att få ned tempot i matchen. Sedan måste de kunna hålla i bollen längre och få längre anfall, där var Falkenberg var alldeles för platta, de försökte bara hitta Araba på topp.

Matchen startar klockan 17:30, ni kan följa den live här på FotbollDirekt.se.

MISSA INTE!
Allt om Djurgården – Gå till FotbollDirekts Dif-sida
 Pelle Olsson inför Gefle: ”Måste använda alla minuter”
– Uppåtgående form för Walker: ”Tagit tid att anpassa mig”

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll