• Publicerat 2 maj, 2015
  • Skrivet av Max Richnau
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

TELE2 ARENA. Djurgården har en stark trend och jagar imorgon fjärde raka segern i hemmamötet med tränare Pelle Olssons tidigare klubb Gefle på Tele2 Arena.
– Det krävs att vi gör en riktigt bra match och använder matchens alla 90 minuter, säger Olsson till FotbollDirekt.se efter dagens Djurgårdsträning.

Efter endast en poäng på de tre inledande matcherna har Djurgården rest sig, och har nu tre raka segrar efter att ha slagit Kalmar, Sundsvall och nu tidigare i veckan Falkenberg. Imorgon väntar Gefle hemma på Tele2 Arenas konstgräs för Blåränderna.

– En ny match där det gäller att göra en bra prestation över 90 minuter, det är det som lett till de segrarna som varit. Vi har ofta avgjort i andra halvlek, och det är ofta så i allsvenskan med täta matcher och få målchanser så länge lagen sitter ihop. Imorgon möter vi ett lag som är duktiga på att hålla ihop laget och att hitta rätt formationer i försvarsspelet snabbt. Det kommer kräva att vi gör en riktigt bra match och använder matchens alla 90 minuter, säger Djurgårdens tränare Pelle Olsson till FotbollDirekt.se efter dagens Djurgårdsträning på Tele2 Arena.

Pelle Olsson tränade Gefle mellan 2005 och 2013, och säger sig fortfarande känna igen mycket av spelet hos sitt gamla lag från sin egen tid i klubben.

– Ja, abslout, så är det, säger han.

Är det en fördel när du möter dem med ditt nya lag?
– Njäe. Gefle spelar med en väldigt tydlig modell, Djurgården spelar också med en tydlig modell, och det finns likheter och skillnader. Men de vet hur vi spelar och vi vet hur de spelar, det spelar ingen roll vilka personliga förhållanden det finns i övrigt. Så är det med de flesta allsvenska lag, vi vet hur Häcken spelar och hur Norrköping spelar och så vidare. Det kan ju alla allsvenska lag.

Nytt för morgondagens match är att Djurgårdens mittfältskugge Alexander Faltsetas går in i den preliminära truppen på 19 spelare efter sin skada (mer om det här). Truppen kommer att bantas till 18 under morgondagen.

MISSA INTE!
Allt om Djurgården – Gå till FotbollDirekts Dif-sida
– ”Nyasha ska inte ångra sig som Geert Den Ouden gjorde”
– Djurgårdssuccén förbryllar – igen: ”Vad är det för kille?”

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll