Det ser ut som ett nytt Tv-lag – men är det inte. På söndag premiärspelar nya satsningen ”Vi Lirare” på Tele2 arena innan Djurgården-Gefle. Och stjärnorna är många i det nya ”Fairplay-attityd-projektet”.

– Det här är spännande men ska inte jämföras med tv-laget. Vi ska ses som ett komplement. Vi har tillgång till alla stora ex-allsvenska stjärnor och vill göra en insats för svensk fotboll, säger grundaren Bosse Petersson till FotbollDirekt.se.

Jesper Blomqvist, Anders Limpar, Gary Sundgren, Niclas Kindvall, Christer Mattiasson, Sharbel Touma och Johan Arneng.
För att nämna några. Viasatsports expert Bosse Petersson sjösätter nu en ny svensk fotbollsatsning som ytterst bygger på en ännu större Fairplayanda i svensk fotboll. Ex-stjärnor från AIK, Djurgården, MFF, Blåvitt och Hammarby – och egentligen alla allsvenska fotbollsklubbar – ”goes united”.

Och det kunde ha blivit ännu större än så här. Så väl Bojan Djordjic som Nebojsa Novakovic som Daniel Majstorovic är namn som är aktuella för framöver.

Förbrödring alltså. Ex-stjärnorna sida vid sida.
Premiär i helgen på Tele2 arena där ”Vi Lirare”-laget ställs mot ”Djurgården Allstars”, ledda av nuvarande sportchefen Bosse Andersson (avspark kl. 15.20).

– Vi vill göra det här stort. Vi vill bidra med en Fairplayinsats i svensk fotboll. Så väl sportsligt som kulturellt. Överhuvudtaget förbättra attityder i svensk fotboll. Och det vill vi att ex-allsvenska stjärnor ska få vara ambassadörer för, säger Bosse Petersson till FotbollDirekt.se.

– Nu blir det mycket Stockholm den här gången. Men när vi kommer till Göteborg, Malmö och andra ställen så blir det lokalt förankrade ex-stjärnor där som tar plats.

Berätta mer om projektet – du vill inte jämföra med tv-laget som på jippovis reser land och rike runt…?

– Nej, den jämförelsen ska inte göras. Det här är inte ett nytt tv-lag. Vi har ett tydligt budskap med enbart ex-allsvenska stjärnor i centrum, säger han.
– Det är Fairplayanda det handlar om. Respekt för varandra i ett allt hårdare klimat, inte minst på läktarplats.

”Vi Lirare”-laget-upplägget går ut på att spela 6-8 matcher per år runt om i Sverige. 4-6 under 2015. Turnén i år fortsätter efter den här helgen i Södertälje den 8 juli och Kalmar 12 juli och 8 augusti. Det är än så länge bokade datum.

– Vi vill bidra med de här spelarnas kunskaper, kompetens och erfarenhet. Våra värdegrunder som Fair Play-respekt för varandra och Älska vårt sportI allt från föreläsningar till värderingar. Ambassadörer för svensk fotboll behövs. Ex-stjärnor ska inte glömmas bort.

Hur blir man aktuell för laget – kraven på att få delta?

– Ja, det är enkelt. Du måste ha gjort minst några allsvenska sekunder i ditt liv. Exempelvis en sådan som Patrik Luxemburg gjorde 8 sekunder en gång på 1990-talet så även han blir aktuell för det här.

MISSA INTE
– Varför gick luften ur AIK?
– Nya Dif-stjärnan jämförs med legendaren
– MFF börjar jaga ett nytt ankare – så ska han vara

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETER OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll