Foto: Bildbyrån

På måndag tar AIK emot Hammarby på Friends Arena och biljettförsäljningen går som smort. AIK:s vd Thomas Edselius tror på derbyrekord.
– Jag tror faktiskt att vi kan bräcka det, säger Edselius till SVT.

Enligt SVT hade biljettförsäljningen inför derbyt uppgått i 39 000 sålda biljetter vid lunchtid på fredagen. Nu närmar sig AIK sitt eget publikrekord (43 466) som sattes i Friends-premiären mot Syrianska 2013 – men också derbyrekord i Stockholm.

För att hitta den högsta publiksiffran hittills i ett Stockholmsderby får vi gå tillbaka ända till 1967, då Djurgården-AIK attraherade 44 130 åskådare till Råsunda.

Maxkapacitet i derbyt mot Hammarby är 48 000. AIK:s vd Thomas Edselius är optimistisk inför tanken på att slå rekorden.
– Ja, jag tror faktiskt att vi klarar det. Man ska ha respekt för de här rekorden, men jag tror att vi kan bräcka dem. Det känns som att många vill vara med om det här, säger Edselius till SVT.

Inte bara rekorden i sig är en morot för AIK inför publikfesten på måndag. Stor publik innebär också stora intäkter.
– Det är många rörliga kostnader i samband med en sådan här match. Men mellan tummen och pekfingret skulle jag tro att vi gör en vinst på 2-3 miljoner ungefär, säger Edselius.

Vd:n är nöjd med förberedelserna:
– Ja, jag tycker faktiskt att vi har en bra dialog med polisen, Hammarby och arenapersonalen. Och vi hade ju ett derby i cupen i mars också som gick ganska bra.