Bildbyrån

ÖREBRO. 2-2 mot Hammarby – det hjälper inte Örebro mycket poängmässigt i bottenstriden, men spelmässigt finns det kraft att ösa ur av insatsen mot Bajen. Nordin Gerzic tycker att hans ÖSK är klart bättre än motståndarna: 
– Jag vet inte vad de har för lägen utöver målen – vi har jättemycket lägen. Det är ett stort fall framåt för oss, säger Gerzic till FotbollDirekt.se. 

Nordin Gerzic hade lovat att Hammarby skulle få sota för ÖSK:s svaga insats mot AIK i helgen – så blev det, men bara halvt. 2-2 med mersmak på Behrn Arena. Gerzic som tagit på sig en del av skulden för ÖSK:s svaga start i allsvenskan är nöjd med insatsen mot Bajen. Fortfarande i botten och ännu ingen seger i allsvenskan, men ÖSK är på rätt väg, menar playmakern.

– Jag vet inte vad de har för lägen utöver målen, de gör mål på två fasta. Jag tycker vi har jättemycket lägen, vad har vi, fyra frilägen, har vi inte det?, säger Gerzic till FD.

Något sådant, med straffsituationerna… 

– Ja det också, den första ska vara straff och rött. Sen så kompenserar han (domaren) ju kraftigt på den andra. Det kan man ju känna, det är absolut ingen straff. Men den första, det är ju löjligt, hur fan kan man inte få straff där? Det är straff och utvisning. Men den andra, det är också löjligt.

Sett över hela matchen, ett fall framåt men ändå bara en poäng… hur nöjd är man? 

– Det är klart att det är ett fall framåt. Jag tycker vi är jättebra i den här matchen. Mycket mycket bättre än tidigare. Vi spelar fotboll i högt tempo, vi är aggressiva i försvarsspelet. Sedan spelar vi som vi gjorde förra hösten… det är inte lika bra som förra hösten, men ett stort steg dit. Vi är villiga att spela framåt, villiga att löpa.

– Det har sett mycket bättre ut på träningarna här innan också. Jag har känt mig i bättre form och jag tycker att visar det i dag också. Nu gäller det att ta ytterligare steg.

Gerzic hade själv ett bra läge på frispark, där han istället för att lyfta över Hammarbymuren slog den lågt igenom den. Men Johannes Hopf hann ner och stöta bort den vid stolproten.

– Jag såg att han (Hopf) tjuvade lite. Från början hade jag tänkt lägga den i hans hörn, i bortre, men ser jag att han stannar upp och då drar jag den där. Lite hårdare så… men han gör en bra räddning.

Vad säger du om Hammarby, som förväntat? Trodde ni de skulle de vara bättre än så här? 

– Nej, jag vet inte vad man ska säga, om de var bättre eller sämre. De är ett okej allsvenskt lag. Det är inte det bästa vi har mött och inte det sämsta vi har mött. De är bra, ett bra allsvenskt lag, stabilt.

Cupfinalen stundar här för er också om några veckor, en match som blir utsåld

– Jaha, såpass? Kul! Jag hoppas att det ska bli en jävla massa ÖSK:are. Men grymt, det ska bli jävligt kul. Men nu har vi Kalmar borta, det blir en jävligt viktig match där. Vi ska ta en trea där. Sen jävlar ska vi fokusera på den där skiten och vinna där också. I dag hade det suttit jävligt gött med en vinst, men nu blev det inte så. Men klart, ett stort fall framåt.

Antar att det finns där som en liten karamell där också med finalen, med tanke på starten i allsvenskan också… att in har det att se fram emot också? 

– Jojo, det är klart att det är så. Den är någonstans där i bakhuvudet. Men nu när vi börjat så dåligt så har vi fått lägga undan allt, fokusera på en dag i taget. Det är klart det ska bli kul att spela cupfinal, men nu är det två jävligt viktiga allsvenska matcher framför oss. Vi måste börja vinna. Det går inte att säga att nu är vi bra och ett stort steg framåt, vi måste börja vinna.