ÖREBRO. Efter ganska precis en timmes spel i matchen mot Örebro utgick Kennedy Bakircioglu med en befarad lårskada. Detta alltså med fyra dagar kvar till det prestigeladdade Stockholmsderbyt mot AIK på måndag.

– Det är för tidigt att säga något. Det kanske är jättebra i morgon. Just nu kan jag inte säga så mycket mer. Vi får hoppas på mirakel, säger Bakircioglu till FotbollDirekt och den församlade presskåren efter matchen.

Han berättar sen för FotbollDirekt att han fick känning i framsidan av ena låret när han sprang ute på planen.
– Det var inte värt att fortsätta. Både säkerhetsåtgärd och jag gav signal direkt att jag inte kunde spela vidare.

Många Hammarbysupportrar håller nog tummarna lite extra att Bakircioglu ska kunna vara med och spela derbyt mot AIK. Precis som i cupderbyt mellan lagen i våras kan han vara skillnaden mellan seger och förlust med sina patenterade frisparkar och hörnor. Han vill dock tona ned betydelsen av sig själv när det gäller derbymatchen på måndag.
– Dom andra killarna i laget gör ett bra jobb. Killarna på bänken vill vara med och fightas. Kan jag inte jag spela är det inte hela världen. Vi har många bra spelare som kan klara av att spela ett derby. Vi är medvetna om vad ett derby innebär.

AIK är före Hammarby i tabellen men de är på samma poäng (11) och med tanke på att laget vann derbymötet i cupen mellan lagen är det laget från Södermalm som går in till matchen med visst favoritskap på axlarna.
– Favoriter vet jag inte. Det kommer bli en tuff match. Det är två lag som är revanschsugna att göra ett bra jobb. Vi ska se till att ge AIK en bra fight och vi är grymma och vi har ett bra självförtroende. Vi ligger under under mot Örebro som måste ta poäng och lyckas vända till 2-1. Vi hade kunnat få med oss tre poäng.

– Om man blir borta från derbyt kan man inte göra så mycket åt det. Vi får ta en dag i taget. Kanske är jag så pass bra att jag kan börja träna redan nu. På lördag vet vi lite mer hur det ser ut inför derbyt.

Lika mycket som han vill spela derbyt mot AIK är han tillräckligt erfaren för att veta vad det kan innebära om man inte är försiktig med en skada – det kan innebära en längre skadefrånvaro.
– I derbymatcher vill man alltid bita ihop och göra det bästa av situationen. Det är klart jag vill inte missa såna här matcher men är det klart att man har skador måste man lyssna på kroppen.

ANTON ZETTERMAN – MATS JONSSON

MISSA INTE!

Allt om Hammarby – Gå till FotbollDirekts Hammarby-sida
Så var den dramatiska matchen i Örebro
Nanne om skadan: ”Blir en kamp mot klockan”

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll