• Publicerat 30 april, 2015
  • Skrivet av Redaktionen
  • 306 Kommentarer

Bottenkämpande Örebro fick med sig en poäng men det är nog en poäng med bitter eftersmak.FotbollDirekts reporter Anton Zetterman som bevakade matchen konstaterar att Hammarby får med sig mycket även när spelet hackar.

FEM SNABBA  EFTER ÖREBRO SK-HAMMARBY 2-2

2-2, vem ska vara mest nöjd med det?

– Ja, ÖSK som behöver poängen (helst tre), eller Bajen som kanske hoppats på en trea mot ett bottenlag? Undrar hur nöjda ÖSK är. Bestulna på en straff och faktiskt det bättre laget (även om Bajen har sina perioder i matchen). 1-1-målet för Bajen kom lite från ingenstans, 2-1 också. Ett klart fall framåt för ÖSK medan man väntat sig mer av Bajen.

Vad funkade inte hos Hammarby?

– Anfallsspelet kom inte i gång alls i första halvlek och den offensiva kvartetten Hallenius/Besara/Kennedy/Söderqvist får inte ut mycket utöver ett inspel Söderqvist skott Besara i början. Inte lika många ”kontring på kontrings-lägen” när inte Johan Persson är med med sina bollvinnaregenskaper och när man väl får lägen att ställa om slarvar man bort det.

– Men Bajen tycks ha fler verktyg i lådan när inte det offensiva spelet fungerar. En stark nick av Solheim och ett petmål som en annan Gary Lineker (ja, jag är gammal) av Saevarsson och bägge målen kommer lite från ingenstans, i lägen där man inte har ett mer ihållande övertag.

Skulle det varit straff för ÖSK när Holmberg störtade fram?

– Definitivt. Hopf går inte på bollen alls utan störtar rakt in i Holmberg med fart. Såg att Lerjéus sneglade mot tv-skärmen vid hörnflaggan efteråt, där såg man så tydligt hur fel det var. Sedan får ÖSK kort därefter en frispark i perfekt läge lite som en kompensation känns det som. Sedan kom det en situation till där det blev straff men där det inte var det.

Vad kan ÖSK ta med sig från det här?

– Inställningen och aggressiviteten, löpvilligheten hos sådana som Daniel Gustavsson, Yasin och Holmberg när han blev inbytt. Är man så bra som i dag borde det betala sig framöver, men så klart tungt när man inte får med sig mer. Nu får man i alla fall hämta upp ett underläge.

Vad säger det här om Hammarby inför derbyt?

– Får väl se hur det är med skadan på Kennedy. Han och Persson viktiga. Men glöden att komma tillbaka och hämta upp underlägen imponerar återigen, framför allt när spelet knackar som i dag.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETER OM SVENSK FOTBOLL!

TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll