David Elm gick ut med ett förslag om att dela upp allsvenskan i två serier: en för konstgräslag och en för de som lag spelar på naturgräs. Nu hakar Helsingborgs IF på förslaget, med en ny pik mot lagen som spelar på konstgräs.

David Elm skrev i förra veckan en krönika hos Barometern, där han föreslog en uppdelning av allsvenskan. En serie för lag som spelar på naturgräs, och en serie för konstgräslagen.

Nu har Helsingborgs IF tagit fast på Elms förslag. På HIF:s hemsida finns numera en allsvensk tabell, ”Gräsallsvenskan”, med endast sju lag med – de allsvenska lag som spelar på naturgräs.

– Jag har klurat på det här länge och samtidigt sitter det en jeppe i Kalmar och tänker på samma sak… Ja då var det bara att göra det, säger HIF:s informationsansvarige Claes Pihlgren till hd.se.

– Det är bara att kika in på hemsidan för vi uppdaterar den efterhand.

Inte första gången HIF pikar de allsvenska konkurrenterna med konstgräs som underlag. På allsvenska upptaktsträffen hade HIF-representanter lagt ut påsar med gräsfrön på konstgräslagens bord. Och Pihlgren hintar om att det kan bli fler utspel kring frågan.

– Vi är inte klara. Vi har inte gett upp och ska nog kunna hitta på något som ger ytterligare en gräslig skjuts på debatten, säger han.

– För mig är det en självklarhet att fotboll spelas på gräs. Det är ända sedan barnsben då man lirade i parken. Fotboll har alltid spelats på gräsmatta och det tycker vi att man ska fortsätta med.

FOTNOT: Ett åttonde naturgräslag finns i allsvenskan i form av Häcken, men bara fram till sommaruppehållet. När nya Bravida Arena slår upp portarna i juli så blir det spel på konstgräs där.