TELE2 ARENA. Derbyts största utropstecken – Djurgårdens anfallsförvärv Sam Johnson gav Hammarbys backlinje bekymmer under hela matchen och fick också göra sitt första mål i allsvenskan. Men det är blandade känslor.  
– Att göra mål när mitt lag förlorar, jag räknar inte de målen, säger Johnson till FotbollDirekt.se.

Sam Johnson satte Hammarbys backlinje ordentligt i arbete i sitt första Stockholmsderby. Djurgårdens nyförvärv från IK Frej högg på allt i djupled och visade sig gång på gång raskare än Bajenförsvararna.

– Den här matchen var jag väl förberedd för. Folk har snackat om Hammarby, att det är ett bra lag. Och de är bra, men jag fokuserar på det jag ska göra. Jag sneglar inte på stora namn i andra lag, det spelar ingen roll om jag spelar mot Real Madrid. Jag var inställd på att göra det jag skulle, säger Johnson till FotbollDirekt.se.

Han fick också kröna sin derbydebut med sitt första allsvenska mål. Johnson var på rätt ställe i Hammarbys straffområde – efter att Birkir Már Saevarsson slagit hål i luften så kunde Johnson lugnt ta emot och på uppstuds tryckte han in en yttersida vid närmsta stolpen. Men det är svårt att glädjas åt ett mål när man förlorat ett derby.

– Att göra mål när mitt lag förlorar, jag räknar inte de målen. Allvarligt, att jag gör mål när mitt lag förlorar, det är inte så kul. Om vi får en poäng eller vinner på ett mål jag gör är det bättre. Sedan var det skönt att göra mitt första mål i allsvenskan.

Efter målet startade han en jättelöpning över hela planen för att få fira med sina egna fans på motsatt läktare. Johnson dansade loss framför egna klacken, men det var en tröttkörd målskytt vid det laget.

– (Skratt). Ja, jag blev så förvirrad, jag letade efter mina fans, men de var på andra sidan. Jag blev tvungen att springa över hela planen och jag var nästan yr när jag var framme (skratt). Det var kul, de var glada för mig.

Djurgården är nu på tolfte plats i allsvenskan och har bara fått med sig en poäng på de tre första matcherna. Johnson hoppas och tror att poängen börjar trilla in snart.

– Vi har en poäng på tre matcher, det är klart, det är inte bra för klubben. Vi måste komma tillbaka, vara mer fokuserade och göra det bättre, säger Johnson som ändå kan ta med sig en erfarenhet med ett stort derby:

Vad säger du om atmosfären på arenan?

– Det var otroligt. När jag först kom ut till uppvärmningen och såg allt folk… jag blev lite nervös, men jag sa till mig själv; ”bara spela, tänk inte på det”.

– Det känns som att jag verkligen spelar professionell fotboll, att jag är på väg någonstans i min karriär. Jag måste vara mer fokuserad. Om jag fortsätter så här så kan jag spela inför en ännu större publik.

MISSA INTE – MER OM DERBYT

– Hammarby-stjärnan om drömmålet: ”Ville inte vara sämre än Kennedy” 
Två magiska mål – men: ”Publiken bäst i derbyt”
 Intervju med Emil Bergström: ”Hammarby-Djurgården är det äkta slaget om Stockholm”

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll