Hammarby fick med sig 1-1 mot Elfsborg i går – samma Elfsborg som slog Djurgården med 2-1 i premiären. På måndag derby på Tele2 Arena, och gårdagens Bajenmålskytt Linus Hallenius ser fram emot matchen mot Djurgården.
– Vi ska visa att vi är hetare än de är, säger han till Expressen

1-1 mot Elfsborg på Borås Arena, ett resultat som nog många tar på förhand. Hammarby fick med sig en pinne men det var missnöje med prestationen efteråt. Nanne Bergstrand poängterade att man tappade för mycket boll i omställningslägen och målskytten Linus Hallenius är inte heller helt nöjd.

– De som kikar på poängen är nog nöjda men vi tänker på prestationen och har mer att ge. Samtidigt är det skönt att känna att vi håller på den här nivån. Men tanken är att vi ska bli mycket bättre, säger han till Expressen.

Hallenius gjorde i går sitt första allsvenska mål sedan 2008 när han tryckte in returen på Nahir Besaras distansskott.

– För en målskytt är det alltid viktigt att göra mål, men samtidigt tänker jag inte bakåt utan framåt. Det som har varit har varit och nu blickar jag bara framåt.

Nu väntar Djurgården på måndag på ett utsålt Tele2 Arena. Djurgården som möter Häcken borta i kväll, och som förlorade mot just Elfsborg (1-2) i premiären.

– Vi ska börja ladda för det senare, men det ska bli en väldigt häftig match att spela. Alla matcher lever sitt eget liv, men det känns skönt för oss att vi har vunnit mot AIK och att vi har en derbyvinst så här rätt tätt inpå, säger Hallenius.

– Vi ska visa att vi är hetare än dem för jag tror att den som går in till matchen med bäst inställning kommer att vinna.