• Publicerat 8 april, 2015
  • Skrivet av Redaktionen
  • 6 Kommentarer

Hammarby knep en poäng borta mot Elfsborg på Borås Arena. Detta efter imponerade försvarsspel.
– Elfsborg hade mer av spelet men Hammarby försvarade sig bra, säger FotbollDirekts krönikör Mårthen Bergman.

FEM SNABBA OM ELFSBORG-HAMMARBY 1-1 MED MÅRTHEN BERGMAN

Rättvist resultat?
– Elfsborg hade mer av spelet och fler halvchanser. I första halvlek var man bättre men Hammarby kom ut till den andra med en 1-0-ledning efter taffligt målvaktsingripande av Stuhr Ellegaard. I andra halvlek öste Elfsborg på bra och en bit efter kvitteringen kändes det som att 2-1-målet också skulle komma men pressen dog när Haglund gjorde två byten. Hammarbys försvarsinsats var mycket bra.

Vem imponerade mest?
– Elfsborg har en hel drös offensiva artister där Simon Lundevall försökte mycket men inte lyckades så mycket och Simon Hedlund däremot både försökte och lyckades. Viktor Claesson också vass med bollen. Anders Svensson står för toppenfina uppspel från backlinjen. I Hammarby imponerade Nahir Besara återigen och Linus Hallenius var bättre än i premiären. Johannes Hopf ger ett lugnt intryck och gör vad han ska.

Vad betyder den här starten för nykomlingen Hammarby?
– Mycket! Det är väldigt bra gjort att ta poäng på Borås Arena och det var kanske inte välförtjänt, men heller inte orättvist. Laget hade ett fantastiskt publikstöd som lyfte laget i slutet vilket ledde till att Elfsborgs-pressen uteblev. Hammarby har nu fått fyra poäng mot förmodade topplagen Häcken och Elfsborg och det bådar gott inför fortsättningen för Bajen.

Elfsborg då, är Haglund-fotbollen med vackert spel men ineffektivt tillbaka?
– Nej det tycker jag inte. Visst, Elfsborg saknar verkligen en ”striker” och jag tror inte att Haglund är nöjd med den här matchen. De borde ha dundrat på mer för tre poäng men när Hedlund och Frick försvann så tappade man en hel del i anfallsspelet.

Hallenius fick målskyttet att lossna nu, kan han bli den målskytt Bajen behöver i år?
– Det var nog viktigt att han fick sätta dit den även om det, som han själv sa, inte var mycket att skryta om. Han var i alla fall på rätt plats och med tanke på hur mycket han sumpat sen han kom tillbaka till Bajen så var nog detta viktigt inför fortsättningen.

MISSA INTE!
– Allt om allsvenskan – Gå till FotbollDirekts allsvenska sida

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll