• Publicerat 31 mars, 2015
  • Skrivet av Redaktionen
  • 14 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Det svenska övergångsfönstret är inne på sina sista timmar. Nu offentliggör Hammarby att man värvar försvararen Mats Solheim från allsvenska konkurrenten Kalmar.

Hammarby har tidigare värvat Måns Söderqvist och Erik Israelsson från Kalmar. Nu är ytterligare en KFF-spelare klar för Bajen – Mats Solheim har kritat på för tre år med stockholmsklubben.

– Vi har följt Mats under vintern, och tanken var att försöka få hit honom till sommaren då hans kontrakt med Kalmar löper ut. Men när chansen nu dök upp och Mats gjorde klart att han gärna ville komma med oss har vi kommit överens i bästa samförstånd med Kalmar FF. Vi är oerhört nöjda att vi kan presentera Mats i vår förening redan från 1 april, säger Hammarbys sportchef Mats Jingblad till klubbens hemsida.

Förra säsongen spelade Solheim 26 matcher från start för Kalmar i allsvenskan. Han är främst högerback men har även använts på yttermittfältet.

– Mats är en väldigt löpstark kantspelare och kan spela på både vänster och höger sida i backlinjen. Han stämmer in på de kravprofiler vi har på våra spelare, han är alltså en allround och tempostark spelare som jobbar väldigt hårt för laget, säger Jingblad.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll