Foto: Bildbyrån

I dag är sista dagen för svenska klubbar att värva. Många trupper i allsvenskan och superettan ser ut att vara spikade, men sista minuten-värvningar brukar droppa in sista dagen. Här är en lista på spelare som saknar klubb just nu. 

FD har ställt samman en lista på spelare som för närvarande står utan klubb.

Målvakter:

Ivo Vazgec, 29:

Två allsvenska säsonger med Brommapojkarna, men fick inte förlängt efter det att klubben åkte ner i superettan. Detta efter att klubben på sommaren stängde av honom från spel av disciplinära skäl.

Försvarare:

Daniel Arnefjord, 36:

Lämnade AIK för norska Ålesund 2008 – där kapten och stöttespelare i många år, och i fjol gjorde han 28 av 30 matcher i backlinjen. Det blev dock ingen förlängning av det utgående kontraktet i Tippeligaklubben.

Michael Timisela, 28:

Ordinarie på högerbacken när Hammarby i fjol tog steget upp i allsvenskan. Men klubben valde att inte utnyttja optionen på holländaren. Har tränat med superettanklubben AFC United men ännu inget kontrakt.

Karl Svensson, 31:

Hyllad som en av svensk fotbolls största försvarstalanger när han kom fram i IFK Göteborg i mitten på 00-talet. Med i VM-truppen 2006 och värvad av skotska Rangers. Karriären tog sedan en annan vändning och efter några år i Blåvitt har det varit spel i superettan och J-Södra sedan 2012 för Svensson. I januari stod det klart att han lämnar klubben.

Mittfältare:

Imad Zatara, 30:

Hade en mycket stark säsong 2013, då han gjorde nio mål och tre assists i Åtvidaberg. Skadade dock korsbandet i fjol och stannade på tolv matcher, och det utgående kontraktet förlängdes inte.

Sebastian Castro-Tello, 28:

Den tidigare Hammarbymittfältaren gjorde sju mål och fem assists för Degerfors i fjol. Men nyligen så bröt han kontraktet med superettanklubben för att flytta hem till Stockholm.

Mark Mayambela, 27:

Kom till Djurgården som ett oskrivet kort inför fjolårssäsongen. Det går inte att med bästa vilja beskriva det som en succé. 15 matcher, men 13 av dem som inhoppare, och ett mål.

Rachid Bouaouzan, 31:

Fick lämna Helsingborg hösten 2013 efter ett uppmärksammat bråk på en träning, och sedan dess har det varit knäpptyst. Står inte noterad för en enda klubb sedan sortin från HIF.

Andreas Dahl, 30:

Den tidigare Hammarby- och Helsingborgsmittfältaren gick skilda vägar med Landskrona BoIS efter förra säsongen. Ännu ingen ny klubb klar.

Anfallare:

Teteh Bangura: 25:

Stor hajp när Bangura kom tillbaka till AIK inför förra säsongen, men hur det slutade vet vi: inte en gång befann han sig på planen i allsvenskan. I augusti valde AIK att inte fortsätta med sin förre skyttekung, och kort därefter bröts kontraktet med Bursaspor, från vilka han lånats ut.

Zlatan Muslimovic, 34:

Tillhörde en gång IFK Göteborg, men spelade aldrig i allsvenskan – det blev en bra karriär ändå, med spel i flertalet Serie A-klubbar och grekiska PAOK. De senaste åren har han varit i kinesiska Guizhou Renhe (samma klubb som Magnus Eriksson och Ricardo Santos nu tillhör), där han gjorde sin sista match i maj i fjol.

César Santin, 34:

Firad som hemvändare när han kom tillbaka till Kalmar i fjol sommar efter flera fina år utomlands. Men den tidigare guldanfallaren fick bara tre matcher från start och KFF valde att inte förlänga efter säsongen.

Sinan Ayranci, 24:

Bröt alldeles nyligen kontraktet med Hammarby efter att ha varit utlånad till Varberg och Östersund de senaste säsongerna.

Andreas Haddad, 32:

Fick inte förlängt med Hammarby efter fjolårssäsongen. Släppte en uppmärksammad självbiografi under vintern.

Nikola Grubjesic, 30:

Gjorde nio mål för Syrianska i fjol vår och låg i toppen av superettans skytteliga. Den serbiske anfallaren svalnade dock efter sommaruppehållet och mäktade bara med ett mål på hösten. Fick inte förlängt.

Marko Mitrovic, 22:

Tidigare uppmärksammad talang i Chelsea, där han som högst nådde spel i reservlaget. Gick vidare till Brescia i Serie B, trots uppgifter om intresse från både AIK och Malmö FF. Där gjorde han 22 matcher (tre mål) säsongen 2012-2013. Han bröt med Brescia i somras efter ekonomiska problem i klubben.

Emra Tahirovic, 27:

Såldes en gång i tiden för 20 miljoner till franska Lille. Har hunnit med en radda klubbar sedan dess, bland annat Örebro SK (2009). Men sedan 2011 har han bara representerat en (schweiziska FC Wil) där han hann med 16 matcher och tre mål (säsongen 2013-2014).

Källa: Transfermarkt

 

MISSA INTE!

Allt om allsvenskan – Gå till FotbollDireks allsvenskan-sida
Allt om superettan – Gå till FotbollDirekts superettan-sida
Derbyt framröstat som Sveriges hetaste: ”AIK-Djurgården allsvenskans största match”
– Allsvenska spelarna: ”Alm får sparken först – Djurgården största floppen”

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!

TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll