Alla papper är påskrivna. Mellan Nyasha Mushekwi och Djurgården. Ett klartecken från Sydafrikanska fotbollsförbundet är nu det enda som återstår innan Mushekwi blir Dif-spelare.
– Allt är klart. Kontrakt är påskrivet av båda parter. Vi väntar nu bara på att Sydafrikanska fotbollsförbundet ska godkänna övergången, avslöjar Dif:s sportchef Bosse Andersson för FotbollDirekt.se

Amadou Jawo, Sebastian Andersson och Sam Johnson breddas nu med Nyasha Mushekwi.
27-åringen kommer att bli klar. Djurgården breddar med ännu en forward precis som klubben länge ha varit öppna med.

Ett flera veckor långt provspel har allt eftersom allt mer övertygat Dif:s sportsliga ledning om att Zimbabwe-anfallaren står för någonting stilmässigt som anfallstrion i övrigt inte har. Ett mål nyligen i en träningsmatch mot Brommapojkarna.

En fysiskt robust 27-åring med straffområdet som sin huvudsakliga zon. En rollspelare som nu alltså kommer in, bara timmar innan transferfönstret i natt stänger.

Mushekwi från Mamelodi Sundowns i Sydafrika och nu är det dess förbund där nere och ett klartecken därifrån den enda som står emellan att övergången ska kunna registreras fullt ut.
– Allt är klart. Vi är överens med Nyasha och hans klubb där nere. Alla papper är påskrivna. Det vi saknar är att Sydafrikanska fotbollsförbundet bekräftar övergången, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till FotbollDirekt.se.

Affären med anfallaren gäller i första hand fram till mitten av augusti.
Ett korttidskontrakt med en spelare som även spelat i belgiska Oostende i den belgiska högstaligan.

Bosse Andersson igen:
– Vi har haft en del skador under våren på forwards. Vi behöver det här. Dels för att bredda oss men också för att öka konkurrensen ytterligare. Det här är en skolad och klok spelare som skapar mer och mer. Senast när han hoppade in så låg han bakom en straff.

MISSA INTE!
Allt om Djurgården – Gå till FotbollDireks Dif-sida
–  ”Finaste i Djurgårdströjan”
Djurgården-KuPS – vad hände egentligen?

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll